Avukat Ersin Arslan'ın katledilmesini protesto eden avukatlar bugün duruşmalara girmeme kararı almıştı. 

Büyükçekmece 1. İcra Ceza Mahkemesinin mazeret ileten avukatın talebinin reddine karar vermesi tepki çekti. 

BARİ SAYGI DUYUN!

Avukatlar karara "Başsağlığı dilemediniz, acımızı paylaşmadınız! Bari acımızı, öfkemizi yaşamamıza izin verin, saygı duyun! Bari 1 günlük duruşmaya girmeme protestosu mazeretimiz mahkeme tarafından "kanuni değil" diye reddedilmesin!!" diyerek tepkilerini gösterdi.

AVUKATSIZ ADALET!

Avukat Hasan Kılıç sosyal medya hesabından tepkisini şu sözlerle dile getirdi; "Sizin adaletiniz ve özleminiz avukatsız... Mazeretiniz de ne kanuni ne de insani... Avukatlara karşı fiillerde etkin soruşturma yürütmezler. Karşı taraf memursa avukat hakkında hızlıca soruşturma açıp, iddianameler düzenlerler. Avukat katledilir kınamazlar. Katledilmesi sebebiyle 1 günlük duruşmaya girmeme mazeretini kanuni olmadığı gerekçesiyle red ederler..."

Avukat Gökhan Ahi "Bakan @abdulhamitgul her konuşmasında, mahkemelerdeki her dosyada bir insan öyküsü ile bir insan kokusu olduğunu, her dosyanın değerli ve anlamlı olduğunu vurgular. Yargı teşkilatı içinde taşlaşmış ya da robotlaşmış hakimler zaten vardı, şimdi farklı örnekleri görüyoruz." dedi.

44 YIL ÖNCE

Öte yandan 44 yıl önce Yargıtay tarafından verilen erteleme kararı sosyal medyada gündem oldu.

Kararı sosyal medya hesabından paylaşan Gaziantep Barosu Başkanı Avukat Bektaş Şarklı, "50 yılda yargı! İlerleme bir yana gittikçe gerilemesi... Utanın!" ifadelerini kullandı. (hukukihaber.net)

İŞTE O KARARLAR