Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddialarıyla başlayan soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı Mustafa Bilgili ile Seferberlik Ankara Bölge Başkanlığı'ndaki aramaları yürüten 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Kadir Kayan'a iki ayrı zarf içinde 8'er adet kalaşnikof mermisi gönderildi. Ankara'da şok etkisi yapan bu gelişme sonrasında Kayan ve Bilgili "özel korumaya" alınarak her iki ismin koruma sayısı 1'den 2'ye çıkarıldı. Hâkim Kadir Kayan ve savcı Mustafa Bilgili'ye bir kargo şirketinin Ulus şubesinden gönderildiği tespit edilen ve içinde 8'er adet kalaşnikof mermisi bulunan iki ayrı zarf, dün öğle saatlerinde Ankara Adliyesi'ne ulaştı. Özel kurye tarafından bir kutu içinde getirilen zarflar, adliye girişinde kontrolden geçirildi. X-Ray cihazından geçirilen kutuların şüphe çekmesi üzerine polis olaya el koydu. Kalaşnikof mermili tehdide önce Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bomba İmha ekipleri, toplam 16 mermiyi incelemeye aldı. Zarftan iki adet de tehdit notu çıktığı belirlenirken, kriminal polisi de devreye girerek mermileri incelemeye aldı.

KORUMALAR ARTIRILDI

Ankara Valiliği, kalaşnikof mermili tehdit üzerine Kayan ve Bilgili'nin koruma seviyesini artırdı. İki isim "özel koruma" statüsüne alındı ve yakın koruma sayıları 1'den 2'ye çıkarıldı. Her iki isim de 24 saat esasına göre korunacak. Bu arada hâkim Kayan'ın korumalarına ait bir koruma aracının bulunmadığı da ortaya çıktı. Kadir Kayan'ın korumalarının ulaşımlarını, Ankara Adliye Sarayı'nın nöbetçi hizmet otoları ile sağladığı bildirildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Adalet Bakanlığı ile temasa geçerek Kadir Kayan'ın korunması amacıyla bir araç tahsis edilmesi gerekliliğine dikkat çektiği öğrenildi. Öte yandan Hakim Kayan ve Savcı Bilgili'ye gönderilen mermilerin sayısı da anlamlı bulundu. Yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan asker sayısının 8 olduğuna dikkat çekilerek, "8 mermi ile 8 askere mi işaret edilmek istendi?" sorusu gündeme geldi.

PANJURLU ÖNLEM
SORUŞTURMAYI yürüten savcı Mustafa Bilgili'nin Ankara Adliyesi'ndeki odasındaki pencereler panjurla kapatıldı. Savcı Mustafa Bilgili'nin odasında sorgulanan Albay E.Y.B.'nin fotoğrafı çekilmişti. Fotoğrafı çeken gazeteciler hakkında "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçundan inceleme başlatılmış, gazetecilerin adliyeye girişi yasaklanmıştı.