Anıtkabir ziyaretine, Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Kemal Koranel, Genel Sekreteri Av. Hava Orhon, Saymanı Av. Zafer Doğan Bilgin ile Yönetim Kurulu üyelerinden Av. Güzin Tanyeri, Av. Burcu Mine Gargın, Av. Cem Aksu ve avukatlar katıldı. 

Ankara Barosu adına Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk sunup saygı duruşunda bulunan Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazı yazıp, imzaladı. Sağkan, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu satırları ekledi:

“Aziz Atatürk,

Ebedi eserin Nutuk’a “1919 senesi Mayıs'ının 19. günü Samsun'a çıktım.” diye başlamıştın. Bizler de her sene temmuz ayının 14’ünde senin huzuruna çıkıyoruz. Çünkü yaşı Cumhuriyet’ten bir eksik Ankara Barosu’na mensup avukatlar olarak yurttaşların haklarını savunduğumuz her an sadece senin eserindir. 

Asırlardan beri çekilen milli musibetlerden doğan uyanışın ve bu aziz vatanın her köşesini sulayan kanların bedeli olan bir ömürlük neticeyi Türk gençliğine emanet ettin. Bizler de verdiğin emanete doğan her güneşte sahip çıkıyoruz.  

Bizlere bıraktığın ve küllerinden yeniden doğmuş bu vatanda adalet hiçbir zaman çoraklaşmayacak. Her sene yeminini edip cübbesini sırtına geçiren ve vatanı emanet ettiğin gençlik, binlerce fidanlık bir orman gibi toprağa kök salıyor.

Umudu ve cesareti dünyayı dize getiren kararlılığından alan biz Ankara Barosu avukatları; hukuk devleti için korkmadan, yılmadan ve hiç durmadan çalışacağımıza Baromuzun 97. kuruluş yıl dönümünde bir kez daha söz veriyoruz.

Saygıyla, şükranla ve tarifine dünyadaki hiçbir dilin yetmeyeceği özlemimizle.”