Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Danıştay'a seçilen yeni üyelerin cübbe giyme ve mazbata törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Ergin, Yargıtay'a 34, Danıştay'a 6 yeni üye seçildiğini belirterek, "Kurulumuz arkadaşlarımızı seçerken oldukça zorlandı. Bin 500 aday arasından titiz bir çalışma sonucu belirlendiler. Arkadaşlarımızın yargıya önemli katkılar vereceğine inanıyorum. Adalet Bakanlığı olarak yüksek yargının, başta fiziki çalışma ortamını düzeltmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri yeni mekanların yapılması için hükümetimiz döneminde fiziki ortamın 4 kat artırılmasını sağladık.

Bu arada, yüksek yargının teknolojik imkanlarla donanması için masa üstü bilgisayarlar ve laptop alımları gerçekleştirdik. Danıştay ve Yargıtay'daki iş yükünün azaltılması için de uyuşmazlık mahkemelerine gelmeden, genel itibariyle mahkemeye gelen uyuşmazlıkları mahkemeye gelmeden çözmeye çalışıyoruz. Bunun için çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

Törene; Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Anayasa Mahkemesi Üyesi Osman Paksüt, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek katıldı. Yargıtay ve Danıştay'a yeni seçilen üyeler cübbe giyip mazbatalarını aldı.

(CİHAN)