ONUR ÖĞRENCİSİ

"2010 yılında çıktığım adalet yolunda 2012 yılında Açık Öğretim Fakültesini yüksek onur öğrencisi olarak bitirdim. 2013 yılında Açık Öğretim mezunu olarak icra müdürlüğü sınavında 6.000 küsur kişi içinden yüksek bir derece elde ettim" diyerek sözlerine başlayan Berat Taş. Şu an ki içinde bulundukları durumun muammada kaldığını anlattı.

'ADALET OKUDUNUZ DİYE...'

"Bizler Adalet Mülkün Temelidir Sözü ile bu yola çıkanlardanız Hukuk Fakültesi okuyamadık ama bir Hukuk Fakültesi bitiren bireyin 2 yıl gördüğü hukuk derslerini gördük. Bazen bizi küçümseyenler oluyor yok efendim 2 yıl Adalet okudunuz diye Hukukçu mu oluyorsunuz diyenler var. Fakat bir örnek vermek gerekirse 2 yıllık anestezi bölümü okuyan bireye canınızı emanet edebiliyorsunuz ki tıp okumak 6 yıldır. 2 yıl anestezi okuyan bireye insanın canı emanet edilirken bizi küçümsemeleri çok tuhaf değil mi?  Adalet Bölümünün tek artı tarafı olan icra Müdürlüğü sınavı ise bizim bölümümüzün olmazsa olmazı idi kaldı ki çoğu insan bu bölümü bu yüzden okudu."

'ARTIK SINAVA GİREMİYORUZ'

"2014 yılında son sınav yapıldı. 2015 yılında değişiklik ile Adalet Bakanlığımız tam ışıkları kapatmasa da hem içeriden hemde dışarıdan alım yapabileceğini yönetmeliğe bağladığında bir umutla bekledik. Fakat 2017 yılında son ilanda gördük ki Bakanlığımız alımları sadece içerden yani icra katiplerinden alınacağını duyurdu. Bizler bir umutla beklerken anladık ki herhangi bir dava açılmasın diye bakanlığımız dışarıdan alımları kesinlikle yapmayacağına dair bir şey yazmadı. Sanırım kazanılmış hak ve diğer nedenlerden dolayı bir çok yürütmenin durdurulması davası açılabilirdi. Belki de bu yüzden kesinlik kazandırmadı açık kapı bırakıldı. Şimdi ise bu sınava girmek için lise mezunları diğer bölüm mezunları ile aynı sınava girip sıralamayı girmeniz şayet kazanırsanız 1 yıl fiili görev yapmanız gerekecek."

'ÜZÜLÜYORUZ...'

"Sosyal medyada kurduğum sayfamda binlerce kişiye ulaştım bir çok insan yıllardır bu sınavı bekliyordu. İlanın çıkmasından sonra bir çok telefon aldım kimi gelecekten umudunu kestiğini kimi ne yapacağını bilmediğini kimi de ağlayarak çaresizliğini anlattı"

Sözlerine devam ederken mezun olarak ne düşündüğünü sorduk;

"Diplomanın artık bir etkisi kaldığını düşünmüyorum çünkü icra katibi zabıt katibi gardiyanlık mübaşirlik gibi sınavlara herkes girebiliyor.  Bırakın bölüm mezununu lise mezunu bile girebiliyor KPSS sınavına girmesi yeterli. Düşünün biz adalet mezunu olarak çocukken söylediğimiz o şarkıda adı geçen (Postacı) mesleğe bile giremiyoruz. Çünkü postacı olmak istiyorsanız PTT’nin şart koyduğu bölümleri okumak zorundasınız. Fakat söz konusu adliyeler olunca herkese bir açık kapı bırakılıyor."

'HUKUK OKUMAK İSTERDİM'

"Ülkemizde bazı sistemlerin değişmesi gerektiğini adalet okuyunca anladım. En önemli kavram olarak Adalet ile eşitlik çok karıştırılıyor. Bir koşu yarışı düşünün Eşitlik ilkesi gereği herkes aynı çizgide yarışa başlayacak, bu eşitlik ilkesinin gereğidir. Fakat 4 yarışmacının 3’ü yetişkin 1i çocuk olduğunu var sayalım. Yetişkin ile çocuk arasında ki adım farkı bir tutulabilir mi ? İşte bu arada ADALET İLKESİ devreye girmelidir. Hukuk okumayı çok isterdim inanıyorum ki adalet okuyup hukuk okuyacak ülkemize çok yararlı savcı, hakim, avukat olacak insanlar tanıdım umarım herkes bir gün hak ettiği yerlere gelir."

'ADALETE İNANCIMIZ TAM'

"Onca yazıya onca emeğe rağmen dışarıdan alımların olmaması içimizde kırgınlığa neden olsa da adalete olan inancımızda zerre eksilme olmadı. Er geç bir gün adalet tecilli edecektir. Bizler bu yola Adalet Mülkün Temelidir diyerek  yola çıkanlardanız. hukukihaber.net'e sesimize ses olduğu için teşekkür eder, buradan bütün yetkililere seslenerek 100.000 mezuna sahip çıkılmasını diler  bütün adalet mezunlarına en kalbi duygularımı sunarım.." (hukukihaber.net)

Adalet MYO Mezunları hakkındaki gelişmeleri bu guruptan takip edebilirsiniz: https://www.facebook.com/AdaletSesVer/