Hukuki Haber özel açıklamalar yapan Adalet Yüksek Okulu Mezunları, problemlerinin bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini belirtti. Gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde binlerce kişinin mağdur olacağı vurgulandı.

İşte Adalet MYO Mezunlarının Hukuki Haber'e açıklamaları:

2 YILDIR SINAV YAPILMIYOR
Her yıl Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak ÖSYM tarafından yapılan İcra Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı Sınavı son olarak 21.09.2014 tarihinde yapılmış ve bu tarihten itibaren yaklaşık 2 yıldır İcra Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı Sınavı yapılmamaktadır.

KADRO YETERSİZ
Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda 100.000 mezun veren Adalet Ön Lisans Bölümü’ne sadece Kasım 2014/2’de verilen kadro sayısı 19’dur. Devlet Personel Başkanlığı Tarafından açıklanan 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu uyarınca verilebilecek açıktan atama ve nakil sayılarına ilişkin açıklamada Adalet Bakanlığı’na sadece 1980 kadro verildi.

HAYAL KIRIKLIĞI DEVAM EDİYOR
Bu 1980 kişi sadece Adalet Ön lisans Mezunlarına ait olmamakla beraber bu sayının içerisinde Adalet Bakanlığı’nın çeşitli birimlerine kadro verilmektedir. Örneğin bu kadroda “zabit katipleri”, “cte personelleri”, “adliye personelleri”, ayrıca lise mezunu herkesin de verilecek kadrolara göre başvurabileceği düşünüldüğünde daha önce yaşatılan hayal kırıklığı devam ettirilmiş görünmektedir. 

BİNLERCE MEZUN MAĞDUR OLACAK
Bunun yanı sıra Ortaokul ve İmam Hatip Okulu Seçmeli Hukuk ve Adalet Dersi, Öğretim Programı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı´nın 07/06/2013 tarih ve 53 sayılı Kurul Kararıyla kabul edilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders müfredatına girmiş bulunmaktadır. Bu derslerde görev alabilecek öğretmenlerinin arasında da Adalet Bölümü Ön lisans Mezunları yer almamaktır. İcra Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı Sınavı artık İcra Katipliği kadrosundan alınacak denilen bir olgu var. Şayet bu durum gerçek olursa binlerce adalet mezunu arkadaşımız mağdur olacak.
 
 ZABIT KATİPLİĞİ VEYA İCRA KATİPLİĞİ SINAVINA ADALET ÖN LİSANS MEZUNLARININ GİRSİN
İcra Müdürü olmak isteyen bireylerin öncelikle İcra Katibi olması sonrasında görevde yükselme şeklinde İcra Müdürü olması gerekecek. Fakat İcra Katipliği Sınavına girmek içinse ön şart Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve yetmiş puanın  üzerinde puan almış olması istenildiğine göre, hem Adalet Ön lisans Mezunları hem de Lise mezunları karşı karşıya gelecek aynı denklikte sayılacak.
Adalet Ön lisans Mezunları’nın diplomaları sadece kağıt üzerinde kalacaktır. Bizim istediğimiz şayet Zabıt Katipliği veya İcra Katipliği Sınavına Adalet Ön lisans Mezunlarının girmesi yönündedir.
 
 
Adalet MYO Mezunları hakkındaki gelişmeleri bu guruptan takip edebilirsiniz

Adalet Bölümü Mezunları Derneği

https://www.facebook.com/abmd13/?fref=nf

hukukihaber.net