Seyhan Oteli’nde Divan Kurulu Başkanlığını Av.,Mustafa Çinkılıç, Başkan Vekili Av. Çiğdem Anteplioğlu Çin, Katip Üyeliklerini Av. Tolunay Toybukoğlu ve Av. Bahar Melek Dizdar’ın  yaptığı 2022 -2024 yılı 32. Dönem Olağan Genel Kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Amasra Bartın İlçesinde  yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden emekçiler anıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, Orhan Sümer, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, önceki dönem baro başkanları, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ahmet Uncu, Adana Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, CHP Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Bülent Maraklı, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Mak, avukatlar ve yurttaşlar katıldı.

Mevcut Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’ın yeniden aday olduğu seçimlerde, Av. Osman Olcay, Av. Leyla İrem Üçkardeşler İğci Adana Barosu’nun yeni yönetimi için meslektaşlarının oylarına talip oldu.

“GENEL KURULUMUZUN ÜLKEMİZE, HUKUK DÜNYAMIZA VE MESLEĞİMİZE YARARLI OLMASINI DİLİYORUM”

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, “Genel Kurulumuzun ülkemize, hukuk dünyamıza ve mesleğimize yararlı olmasını diliyorum. Cumhuriyetin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımızı saygıyla anıyorum.  Bartın’daki maden faciasında kaybettiğimiz ve halen göçük altında güzel haberlerini iyi haberlerini beklediğimiz emekçilerin bir taraftan acısını yaşıyoruz. Bir taraftan iyi haberlerini bekliyorum. Hayatını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet yaralanan madencilerimize acil şifalar diliyorum. Dün İzmir’de meslektaşlarımız bu sefer sokak ortasında değil, kendi bürosunda değil ne yazık ki yargılamanın yapıldığı bir mahkeme salonunda biber gazlı şiddete maruz kaldılar. Bu şiddeti, meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor, gerçekleştirenler hakkında adli ve idari soruşturma açılmasını talep ediyor ve sürecin takipçisi olacağını buradan ilan ediyorum.” diye konuştu.

Baro Genel Sekreteri Av. İlker Mengü, 31.Dönem Baro faaliyet raporunu, Baro Saymanı Av. V.Mert Kuşdemir Baro Gelir-Gider hesaplarını, Denetleme Kurulu Üyesi Av. Serkan Kesen denetleme kurulu raporunu genel kurul üyelerinin bilgilerine sundu.