Adana Baro Başkan Yardımcısı Av. Murat Loğoğlu, törende yaptığı konuşmada, rahmetli üstadımız, Av. Ali Haydar Özkent’in ,  “Avukatın Kitabı” adlı eserinden, alıntılar yaparak, genç meslektaşlarıyla paylaştı. Av. Loğoğlu, “Meslekte vakarınızı muhafaza ediniz, müvekkillerinizle aranızda mesafe bırakınız” dedi.

Mesleğin “bittiği” yolunda düşüncelere katılmadığını belirten Av. Loğoğlu, şöyle devam etti: "Müvekkillerle ilişkileri konusunda, teklifsizlikten sakınınız. Mesleğin veriminin birinci sırrı, müvekkil ile teklifsiz olmamaktır. Müvekkile dosyayı incelemeden ‘şöyle olur’, böyle olur’ gibi net bir konuşma yapmayın. 

Ona his ettirmelisiniz ki yazıhanenizde yalnız iş konuşulur. Davaya, hukuka dair görüşülür ve her yardıma bir karşılık beklenir. Ücretinizi kararlaştırınız. 

Eğer sizinle samimî dost gibi görüşen o adamın minnettar kalacağını, insanca yardımınızdan dolayı size karşı sevgi ve saygı besleyeceğini sanıyorsanız aldanırsınız. Ruhunun en çirkin bir yüzü de, zayıfı, yumuşağı ezmektir. Kendinizi ezdirmeyiniz. Yerlere kadar eğilmeyiniz. 

Şimdi içinizden şöyle dediğinizi duyar gibi oluyorum: Yeni işe başladık, fazla kafa tutarsak iş bulamayız. Onun için iş sahiplerinin suyuna gitmeliyiz... Bu çok yanlıştır, iş sahipleri, siz yumuşadıkça sertleşir, siz arkalarından koştukça kaçarlar. Dava almanın, müvekkil tutmanın, namus dairesinde para kazanmanın yolu başkadır, iyi bir tahsil görmüş, avukatlık için lâzım gelen vasıfları haiz bulunmuş iseniz, daima okuyor, çalışıyor ve dürüst hareket ediyorsanız mutlaka kazanırsınız. Mesleğinizi icra edin.” 

Törene, ruhsat alan stajyer avukatların aileleri, meslektaşları da katıldı. Törende, stajyer avukatlara cübbelerini,  Av. Fikret Adamhasan, Av. Oya Tekin, Av. A. Faruk Ulaş ve Av. Veli Küçük giydirdi.