ADALETİN BAĞIMSIZ OLMADIĞI BİR ÜLKEYE HİÇ KİMSE GÜVEN DUYMAZ

Av. Gökayaz şöyle devam etti: “İki hafta önce TBMM’nin yeni yasama yılı başladı. Sayın Cumhurbaşkanı mevcut hükümet sisteminin daha da güçlendirilmesinden bahsetti. Biz hukukçuların ittifak ettiği konulardan biri, güçlendirmiş parlamenter sistemin, yargı bağımsızlığının ana şartı olduğudur. Adaletin bağımsız olmadığı bir ülkeye hiç kimse güven duymaz. Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşama şansını bulmuş insanlar olarak mutlu olmayı da hak ediyoruz. Umarım, önümüzdeki süreçte güçlendirilmiş parlamenter sisteminin, yargı bağımsızlığının hayata geçtiği, yetkin hakim- savcı ve yetkin bilgi ve tecrübe ile donatılmış avukatlar tarafından adaletin arandığı bir ülke konumuna geliriz.”

AVUKATIN GÜCÜ BİLGİSİNDEN GELİR

Konuşmasında, Baro olarak yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkanımız Av. Semih Gökayaz şunları söyledi: “Temmuz ayıda göreve başladık. 3 aylık süre zarfından birçok projeyi hayata geçirdik. Geçen hafta staj eğitim programını başlattık. 15 Ekim 2021 Cuma günü iş hukuku paneli yapacağız. Programı Youtube kanalımızdan takip edebilir, interaktif olarak katılarak soru yöneltebilirsiniz. 22-23-24 Ekim tarihlerinde 24 saatlik “Aile ve Miras Hukuku Uzmanlık Eğitim Programı”nı düzenleyeceğiz. Avukatın gücü bilgisinden gelir; avukat bilgili olacak ki güçlü olacak. Mayıs sonuna kadar her hafta bir eğitim programı yapacağız.”

CÜBBELERİNİ GİYDİLER

Konuşmanın ardından, avukatlık yeminlerini eden genç avukatlar, Özge Talay, Işılay Karaaslan, Fatih Midhat Gül, Gizem Atcı, Nazmiye Büşra Güngör, Nazife Semra Şahinkuş, Alişan İnci, Dila Çakay, Ece Dağtekin, Müslüm Gökberk Demiröz, Kübra Erkek, Süleyman Rüçhan Uludağ, Murat Gümüş, Nisa Gümüş, Handenur Yetik, Zeynep Selen Baldıran, Zafer Aydaş, Cihan Kırpık, Göksu Öz ve Mustafa Ersin Vural’a ruhsatları takdim edildi. 

Genç avukatlara cübbelerini Av. Derman Başaran Şahin, Av. Veysel Güler, Av. Nazan Akça Subaşı, Av. M. Onur Kutlay, Av. Sergen Can, Av. Sercan Polat, Av. Sergen Nalcı, Av. Abdurrahman Dönmez, Av. Semih Gökayaz, Av. Gamze Lamba Apaydın, Av. Beyza Aşkın, Av. Betül Dağtekin, Av. Fevzi Başar Özsoy, Av. Sedanur Ak, Av. Mert Kurtoğlu, Av. Abdurrahman Uludağ, Av. Müslüm Susar, Av. Lokman Hakim Temur, Av. Yıldız Alagöz Temur, Av. Nursel Ünal, Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi Hakimi Abdurrahman Baldıran, Av. Mehmet Gökberk, Av. Mahmut Gülpınar, Av. İzzet Erbey Varmış, Av. Fikret Adamhasan, Av. Şermin Adamhasan giydirdi.