Baro Başkanı Av.Veli Küçük, genç meslektaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, Adana Barosu’nun evrensel ilkeleri öne çıkaran öncü bir baro olduğunu ifade ederek, “Zor ve bir o kadar onurlu bir mesleğe adım atıyorsunuz. Meslektaşlarımızın katılımı eminim bizlere  büyük katkı ve güç katacaktır. Uzun bir eğitim ve staj evresini başarıyla tamamladılar. Meslektaşlarımı, ailelerini ve bilgi ve deneyimlerini genç meslektaşlarımla paylaşan büro avukatlarımızı kutluyorum. Çok güzel bir tablo var karşımda. Salonlara sığmıyoruz artık. Evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Umarım onların daha nice başarılarına hep birlikte  ortak oluruz. Türkiye'de avukat olmak gerçekten zor. Başarıya ulaşmanın yolu dürüstlük,  meslek etiği ve kurallarına uymaktan geçmektedir. Hukuk devletine, hak ve özgürlüklere sahip çıkma ve bu kavramları savunma ve işlevsellik kazandırma noktasında da sorumluluklar yüklemektedir. Avukatlar yaşadıkları dönemin tanıklarıdır ve bu nedenle sorumluluk almaları gerekir. Bu mesleğin saygınlığı en üst düzeyde kamu mesleği olduğunu, bugünden itibaren sayısı Türkiye'de 130 bini bulan avukatları temsil ettiğinizi asla unutmayın. Bugün baromuza kayıtlı 2 bin 885 avukat ve 565 stajyer avukatımızla büyük bir ailenin bir mensubusunuz.  Bu mesleğin vakarına uygun davranmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Hepinizin başarılı birer Avukat olacağınıza inancım tamdır. Mesleğe yeni adım atan genç meslektaşlarıma başarılı, uzun, kazançlı bir meslek hayatı diliyorum.”

YARGI REFORMU İLE İLGİLİ ELEŞTİRİ VE BEKLENTİLERİNİ SUNDU

Yargı reformu tartışmalarının en üst düzeyde olduğu günlerden geçildiğini belirten Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 2 Ekim'de siyasi iktidar tarafından yasa teklifi olarak sunulması beklenen Yargı Reformu içerisinde avukatlık mesleği ilgili iki önemli düzenleme bulunduğunu bunların ‘Avukatlara yeşil pasaport’ hakkı ve ‘Hukuk Mesleğine Giriş’ sınavı olarak düzenlendiğini ancak bu düzenlemelerin yeterli olmadığını ve beklentileri karşılamadığını ifade etti.

Baro Başkanı Av.veli Küçük, devamla; “Zira eşitlik ve silahların denkliği ilkesi gereğince yapılacak düzenlemede  ‘Avukatlara yeşil pasaport’ hakkının hakim ve savcılar için belirlenen kriter ve kıdem süreleri göz önüne alınarak aynı kıdem süreleri ve kriterlere göre verilmesi gerektiğini ancak Yargı reformu taslağında bu hususun göz ardı edilmesi ve idareye takdir yetkisi verilmesi kabul edilemez. Yapılacak düzenlemede ‘verilebilir’ şeklindeki ibarenin yerine ‘verilir’ şeklinde kesin bir hüküm yer alması gerekir.” dedi.

Baro Başkanı Av.Veli Küçük, Yargı paketi içerisinde yer alan  ‘Hukuk Mesleğine Giriş’ sınavını desteklediklerini ifade etti.  Ancak son günlerde açılan hukuk fakültesi sayısının fazlalığından dolayı da bu çalışmayı samimi bulmadıklarından yakındı. Baro Başkanı Av.Veli Küçük, “Ayrıca tüm barolara mesleğe kabul noktasında sınav yapma yetkisini verilmesinin zorunlu olduğunu zira staj evresini layıkıyla tamamlayıp tamamlamadığının staj evresinde verilen eğitimlere katılarak gerekli eğitimi alıp almadığını başka türlü denetlenmesi mümkün değildir.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş tarafından toplu halde yemin eda eden genç avukatlara cübbelerini; Av. Sendif Tandoğan, Av. Mustafa Kemal İçeli, Av. Levent Arslan, Av. Rasime Eşelioğlu, Av. Mehmet Kamışlı, Av.Fatih Ünsal, Av. Süheyla Eseryel, Av. Serkan Badem, Av. Bahadır Eraslan, Av. Barış Kağan Ekmen, Av. emrah Öztürk, Av. M. Şükrü Erdinç, Av. Selman Oğuz, Av.İbrahim Emre Ediboğlu, Av. Oğuzhan Kocadurmuşoğlu, Av. Veysel Güler, Av. Gökmen Aktaş giydirdi.