Geniş katılımla yapılan törene, Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz, Sayman Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyeleri; Av. Timur Ortatepe, Av. Miyesser Ersalan Önenli, Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Timur Ortatepe, Av. Nevzat Elçi ile genç meslektaşların aileleri ve avukatlar katıldı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, törende yaptığı konuşmada, mutlulukların paylaşıldığı bir günde bir arada olduklarını, ruhsat alan genç meslektaşlarını, ailelerini, bilgi ve deneyimlerini genç meslektaşlarıyla paylaşan büro avukatlarını kutladı. Ruhsat törenlerini çok önemsediklerini ve genç meslektaşlarının katılımıyla da güç kazandıklarını belirtti.

Genç meslektaşlarından Avukatlık Yasasının 76. ve 95. maddelerinin kendilerine verdiği yetki ve sorumlulukla hareket etmeleri tavsiyesinde bulunarak, baromuzun çalışmaları ve komisyonlarında da aktif bir şekilde görev almalarını beklediğini kaydetti.

“SALONLARA SIĞMADIĞIMIZ BİR GÜNDEYİZ”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, sözlerine şöyle devam etti:
“Genç meslektaşlarım uzun bir eğitim ve staj evresini başarıyla tamamladılar. Bu hafta içerisinde toplamda 27 genç meslektaşımız ruhsat aldı. Bugün de salonlara sığmadığımız bir gündeyiz. Türkiye'de avukat olmak gerçekten zor. Savunmanın saldırılara maruz kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Bundan 18 yıl önce haciz mahallinde görevini ifa ederken şehit edilen meslektaşımız Av. Savaş Bedir’i de anmak istiyorum. Benim de staj döneminden arkadaşımdı. Çok naif biriydi. Hak, hukuk , adalet için mücadele ederken sakat ve hastalıklı bakış açısının kurbanı oldu. Yarın sabah kendisini mezarı başında anacağız. Dileğim ve isteğim odur ki bir daha böyle vakalar yaşanmasın.”

Genç meslektaşlarına naçizane tavsiyelerde de bulunan Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Başarıya ulaşmanın yolu dürüstlük, meslek etiği ve kurallarına uymaktan geçmektedir. Avukatlık mesleğinin ifasında empati duygusunun ön planda tutulması gerekmektedir. Yurttaşların hak ve adalet arayışında etkin rol oynayacak olan biz avukatlar, stresli insanlarla bir aradayız. Onlar kendi sorunlarını hayatlarının merkezine koymaktalar. Bizler de bu bilinçle mesleğimizi yürütmeli ve mutlaka onlara empati ile yaklaşmak zorundayız.

Hepinizin başarılı birer Avukat olacağınıza inancım tamdır. Mesleğe yeni adım atan genç meslektaşlarıma başarılı, uzun, kazançlı bir meslek hayatı diliyorum.”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, güncel ve gündeme dair konularda da açıklamalarda bulundu.

Ülkemizin içerisinden geçtiği ayrışma ve kutuplaşma dönemlerinde İstanbul Haydarpaşa ve Sirkeci Tren Gar’ının TCDD tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hukuksuz bir şekilde devre dışı bırakılarak küçük bir şirkete adrese teslim ihale edilmesini de eleştirdi. Av. Küçük, İstanbul’da meslektaşlarının bu konuya dair suç duyurusunda bulunduklarını kendilerini de yasal süreci takip edeceklerini belirterek, “Tarihi dokusu ve kültürel değerleriyle Haydarpaşa ve Sirkeci Tren Gar’ının kimseye peşkeş çekilemeyecek kadar önemlidir ve halk nezdinde semboldür” dedi.

Bu hafta 25 Ekim 2019 günü Adalet Nöbeti’nin Artvin’de olacağını hatırlatan Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ‘her kim için olursa olsun bu adalet nöbetlerin, tutuklu meslektaşları, gazeteciler, insan hakları savunucuları ve akademisyenler için tutulmaya devam edeceğini paylaştı.

Baro Başkanı Aralık ayında da ‘Adalet Nöbeti’nin Adana’da olacağını belirtti.

Konuşmanın ardından toplu yemin eda eden meslektaşlarımız cübbelerini girerek, ruhsatlarını aldılar.

Genç avukatlara cübbelerini; Av. Şiar Rişvanoğlu, Av. Can Şerbetçi, Av. Kemal Derin, Av. Sinan Karip, Av. Uğur Aydıngül, Av. Sevgi Topçuoğlu,, Av. Kemal Koyuncu-Oya Koyuncu, Av. Nazan Akça Subaşı, Av. Hasan Çetin, Av. Ahmet Aslan Gülter, Av. Ulaş Balamir, Av. Muammer Yılancıoğlu, Av. Kezbannur Özşahin Aksu, Av. Ümit Büyükdağ, Yusuf Can, Av. Semih Gökayaz, Av. Timur Ortatepe, Av. Miyesser Erselan Önenli, Av. Süud Yılmaz, Av. Mustafa Demirci, Av. Tolga Kılınç ve Av. Osman Olcay giydirdi.