ADLİYEDEN SLOGANLARLA ÇIKTILAR

İstanbul Barosu’nun çağrısıyla Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi içinde toplanan avukatlar daha sonra alkışlar eşliğinde, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları atarak mitingin düzenleneceği meydana doğru yürüyüşe geçti.

Çok sayıda avukatın bir arada alana yürümesi sırasında polis, “Çağlayan meydanındaki gruba sesleniyorum. Covid-19 salgını devam ediyor. Lütfen maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edelim” şeklinde anons yaptı. Avukatların alanda toplanması devam ediyor.

GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KAPATILDI

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda, “Sevgili meslektaşlarım, ülkemiz yargısının teslim alınmasına yönelik çok ciddi bir tehdidin arifesindeyiz. İktidar, yasa yapma gücünü silaha dönüştürüyor. Hukuksuzluğun yasa gücüyle meşrulaştırılmasına izin veremeyiz. Biz avukatız bunu anlatabilmemiz gerekiyor” dedi.

“Sizi çocuklarınıza gururla anlatacağınız bir direniş gününe davet ediyorum” diyen Durakoğlu, tüm avukatları bugün Çağlayan Adliye meydanında yapılacak mitinge davet etti.

Durakoğlu sonraki paylaşımında ise, “Gelmeye mecbursunuz” dedi. Ancak Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Mitingin yapıldığı meydana giriş ve çıkışlar kapatıldı.

“PANKART VE DÖVİZ TAŞINMAMALI”

Mitinge saatler kala İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu bir tweet daha atarak, “Bugünkü yapılacak toplantının talebi, ‘Hukuk Devletidir’ katılanların politik kimliği öne çıkmamalıdır. Tam tersine bütün görüşleri ortaklaştırmak iddiası içinde olmalıyız. Bu nedenle pankart, döviz gibi materyaller taşınmamalıdır” dedi.

DURAKOĞLU'NDAN ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Miting alanında bir açıklamada bulunan Durakoğlu, şunları kaydetti:

"Kimisi ölüm orucunda avukatların. Yaşamlarını değil avukatlıklarını kaybedecekleri için direniyor avukatlar. Adil yargılanmak istiyorlar. Yaşamlarını değil avukatlıklarını kaybedekleri için direniyorlar!

Siz siyaset yapıyorsunuz diyorlar. Siyaset yapmanın suç olduğu bir ülke söyler misiniz bana? Hukukçular siyaset konuşmasın istiyorlar, ölene kadar konuşacağız.

Biz insan haklarına sahip çıkmak zorundayız. Hukukun üstünlüğünü gözetmek görevimiz.

Burdan Ankara'ya söylüyorum. Susamaz barolar. Bunu bilmeli Ankara. Biz biat etmeyiz, eğilmeyiz. 

2010 Referandumu'nda yapmayın dedik, yargıyı FETÖ'ye teslim ediyorsunuz dedik. "FETÖ diyemezsiniz, Hocaefendi" dediler. Bu da bir FETÖ projesidir!

Yazın bunu bir kenara. Bu bir FETÖ projesidir. 2010 yılında referandum ile planlanan bir projedir.

Bu ülkenin dirence ihtiyacı var. Avukatlara ihtiyacı var. Şiddet kullanmadan, provokasyonlara pabuç bırakmadan en iyi sergileyen avukatlara ihtiyacı var. 

TBMM'nin iradesine daima saygı göstereceğiz ama yasa yapma gücünü silah olarak kullanmaya kalkışanlara onun bir bumerang gibi geri döneceğini anlatacağız. Bunları hatırlatacağız onlara. Bu bizim demokratik hakkımız. Bu hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu teklifin evrensel hukuk formlarına, anayasaya aykırı olduğunu kanıtlayacağız, çünkü bir avukatız.