OTOPARK YOK

Avukat Mehmet Sait Özşahin'in Nisan ayında yaşadığı olay şöyle gelişti; Özşahin, Gaziantep adliyesinde avukat otoparkının bulunmaması nedeniyle adliyenin mevcutlu giriş kısmına mecburen park ettiği aracıyla ilgili polis memuru ile usulsüz park diyalogu yaşadı ve neticesinde aracına para cezası kesildi. 

Avukat Özşahin, Gaziantep Sulh Ceza Hakimliğine yazdığı dilekçede kesilen para cezasının iptalini istedi.

CEZA İPTAL EDİLDİ

Gaziantep 5. Sulh Ceza Hakimliği, Avukat Özşahin'in başvurusunu kısmen kabul ederek söz konusu para cezasını iptal etti.

Avukat Mehmet Sait Özşahin, hukukihaber.net'e yaptığı açıklamada "Söz konusu para cezasını iptal ettirdim. (Dilekçede iki ayrı tutanak söz konusu diğer para cezası bu olayla ilgisi olmayan haklı olarak kesilen bir ceza) Sulh ceza hakimliğine ettiğim itiraz neticesinde adliyede avukat otoparkının olmaması nedeniyle mecburen park ettiğim için kesilen para cezası iptal edildi." ifadelerini kullandı.

Özşahin ayrıca "Amacım sadece dilekçemde belirttiğim 'adliyelerde avukatlara tahsis edilen otoparkların bulunmaması ve bunun gereğini baroların ve başsavcılıkların dert edinmemesi'nin duyurulması ve en azından farkındalığı arttırmak" dedi. (hukukihaber.net)

İTİRAZ DİLEKÇESİ ve KARAR ŞÖYLE;