Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Burhan Üstün'ün 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle boşalacak başkanvekilliği için Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca seçim yapıldı. Seçim sonucunda, Üye Hasan Tahsin Gökcan Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine getirildi.

HASAN TAHSİN GÖKCAN KİMDİR?

Çorum'un İskilip ilçesinde 1965'te doğan Gökcan, İskilip Endüstri Meslek Lisesini bitirdi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1987 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Sivas’ta kısa dönem olarak yaptı. Sonra Ankara hakim adayı olarak mesleğe başladı.

Sırasıyla Fındıklı, Tuzluca, Bozüyük Hakimliği ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulunan Gökcan, 24.02.2011'de Yargıtay üyeliğine seçildi.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Kamu Hukuku alanında master yapan Gökcan, Türkiye Adalet Akademisinde 2003 ile 2012 yılları arasında hakim-savcı adaylık eğitimi ve meslek içi eğitimi kapsamında eğitici olarak ders verdi.

Gökcan, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Hukuku alanında master yapmıştır. “Yorumlu-Uygulamalı Türk Ceza Kanunu (6 cilt)”, “Görevi Kötüye Kullanma, Rüşvet, Zimmet, İrtikâp Suçları”, “ Kamu Görevlisi ve Özel Soruşturma Usulleri”, “Taksirle Adam Öldürme ve Yaralama Suçları”, “Açıklamalı Avukatlık Yasası”, “Mühür Bozma ve Yedieminlik Yükümlülüğüne Uymama Suçları”, “Sulh Ceza Davaları”, “Uzlaşma ve Ön ödeme”, “Gıda Suçları”, “Karayolları Trafik Kanununa Göre Hukuki Sorumluluk, Tazminat, Sigorta, Rücu Davaları ve Trafik Suçları”, “Uygulamada Trafik Suçları” adlı eserleri ve mesleki konularda yayımlanmış çeşitli makaleleri bulunmaktadır.

Yargıtay Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından Cumhurbaşkanı tarafından 17 Mart 2014'te Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Gökcan'ın, çeşitli hukuk dergilerinde yayımlanmış makaleleri ve mesleki konularda kitapları bulunuyor. Hasan Tahsin Gökcan, evli ve iki çocuk babası.