Yoğun tartışma ve protestoların ardından Meclis’ten geçen avukat sayısının 5 bini aştığı illerde 2 bin avukatın imzasıyla, birden fazla baro kurulmasının önünü açan yasa Temmuz 2020’de yürürlüğe girdi. Yeni yasa kapsamında ilk baro İstanbul’da kuruldu. Toplanan 2 bin imza 24 Eylül 2020’de Barolar Birliği’ne teslim edilerek, İstanbul 2 No’lu barosu tüzel kişilik kazandı. İstanbul’un ardından gözlerin çevrildiği Ankara’daki çalışmalar da bir yıl sonra tamamlandı.

İMZALAR TBB’YE TESLİM EDİLECEK

Ankara'da bir araya gelen bazı hukuk dernekleri Ankara 2 Nolu Baro'nun kurulması için 21 Ağustos 2020'de Türkiye Barolar Birliği'ne (TBB) başvuruda bulunmuştu.

Başkent'te ikinci baro için 2 bin imza toplandı. İmzaların tasnif işlemleri tamamlandıktan sonra kuruluş dilekçesi Türkiye barolar Birliği’ne verilecek. Böylece İstanbul'dan sonra da Ankara'da 1 yıl sonra ikinci baro kurma çalışmaları tamamlanmış olacak.

4 KİŞİLİK KURUCULAR KURULU

Ankara’da 2 No’lu Baro’nun kurulması için dört kişilik kurucular kurulu oluşturulmuştu. Aydın Akpınar, Eyüphan Korkmaz, Yakup Erikel ve Mehmet Hakan Yılmaz’dan oluşan kurucular kurulu yaklaşık bir yıldır çalışmalarını sürdürüyordu.