Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığına seçilen Ankara Barosu'nun önceki Başkanı Erinç Sağkan'dan boşalan görev için Ankara Barosu'nda yapılan seçimde Avukat Kemal Koranel başkanlığa seçilmişti. Koranel, geçen hafta bir otelde düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini duyurmuştu.

Ankara Barosu Yönetim Kurulu'nun bugün gerçekleştirdiği toplantıda Ankara Barosu Başkanlığına Avukat Mehmet Eren Turan seçildi. Ankara Barosu Başkan Yardımcılığı’na Avukat Dr. Mahcemal Seyhan, Genel Sekreterliği’ne Avukat Emrah Acar seçildi.

Ankara Barosu'nun 66. Olağan Genel Kurulu'nda en fazla oy alarak yedek listeye giren Avukat Alican Ertaş ise Baro yönetim kurulu üyesi oldu.

KORANEL İSTİFA ETMİŞTİ

Ankara Baro Başkanı Kemal Koranel, geçen hafta bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Ankara Barosunda 2016 yılında Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiğini anımsatarak, daha sonra 2018'de genel sekreterlik, 2020'de ise başkan yardımcılığı görevlerini üstlendiğini, eski Ankara Baro  Başkanı Erinç Sağkan'ın Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilmesinin ardından 8 Aralık 2021 tarihi itibariyle Başkanlık görevine Avukatlık Yasası gereği Yönetim Kurulu kararı ile seçildiğini hatırlatmıştı

'GÖREVİMDEN İSTİFA EDİYORUM'

Koranel, Ankara Barosu'nda kendisinin muhalefet şerhlerine rağmen Türkiye Barolar Birliği tarafından bazı görevden almalar gerçekleştirildiğini belirterek, "Baromuzda görev yapan bazı meslektaşlarımız için görevden alınma yönündeki siyasi saik ile verilen bu karar, başta Anayasa, Avukatlık Kanunu, Avukatlık Meslek Kuralları ve hiçbir görüş ayırt etmeksizin üyesi olduğumuz 98 yıllık Ankara Barosu geleneklerine açıkça aykırıdır. Yüzyıllardır hukukun üstünlüğü için savaşan avukatlık mesleğinde, Ankara Barosu Yönetim Kurulunda bu yönde bir karar alınmış olması savunduğumuz tüm değerlere aykırıdır" demişti.

Ankara Barosu yönetim kurulunda görevini ifa ederken bir kişi ya da zümrenin talimatlarıyla hareket etmediğini belirten Koranel, "Baronun üzerinden elini çekmemekte ısrarlı olan kirli siyasete dahil olmayacağımı, şanlı bir geçmişe sahip olan Başkent barosu üzerinde hamilik yapmaya çalışan zihniyetlerle bağımsız bir şekilde mücadele etmek amacıyla Ankara Barosu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum" diye konuşmuştu.