Ankara Barosu, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle baro genel kurullarının ertelenmesini yargıya taşımış, Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı’nın  yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açmıştı.

Ankara Barosu'nun Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı’nın yürütmesinin durdurulması ve iptali dava dilekçesinde; "Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı’nın “kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları” kısmının – kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının genel kurullarını iptal etmeye cevaz vermesi itibariyle- açıkça yasal dayanaktan yoksun olması, yetki, şekil, süre, sebep, konu ve maksat yönlerinden hukuka aykırı olması nedeniyle yürütmesinin durdurulması ve iptaline karar verilmesi talebidir." ifadeleri kullanılmıştı.

Ankara Barosu'nun dava dilekçesi için TIKLAYINIZ

REDDEDİLDİ

Ankara Barosu'nun yürütmenin durdurulması istemi Ankara 5. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Ankara Barosu yapılan açıklamada; 'Avukatlık Kanunu hükmü gereği Ekim ayında yapılması planlanan baromuz olağan genel kurulunun gerçekleştirilmesini engelleyen Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulu kararının iptali istemi ile açtığımız davada, Ankara 5. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma istemimizi reddetmiştir." denildi. (hukukihaber.net)