Hakan Evcin, dilekçesinde ayrıca "Şikayetim dikkate alınarak aday olma vasfı bulunmadığı inancını taşıdığım Süleyman Akıncı'nın yönetim kurulu üyeliğinin düşürülmesini bu kısımla ilgili birleştirme tutanağının kanuna uygun hale getirilmesini talep ederim" dedi. Evcin, meslektaşının baro yönetimine seçilmesine neden itiraz ettiğini ise şöyle açıkladı: 

"Baro yönetimi etik olmalıdır. Tefecilik ile suçlanan birisinin baro yönetiminde olmaması gerekir. Bu güne kadar duyulmadığı için meslektaşlarımız Süleyman Akıncı'ya oy vermiştir. Tefecilik suçuyla yargılanan bir yönetim kurulu üyesinin yasalara ve etik değerlere aykırı, yaygın olarak da bilinen olumsuz durumda bulunması dikkate alındığında seçilme yeterliliği olmadığını düşünüyorum."

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Avukat Süleyman Akıncı ise hakkında açılan davanın, yönetim kurulu üyeliğine engel olmadığını belirterek, "Baro yönetim kuruluna aday olduğum dönemde kendi aramızda konuştuk, 'Yargılandığım bu dava seçilmeme engel olabilir mi' diye. Yaptığımız araştırmada bu dava engel değil. Ancak bu arkadaşla kişisel sürtüşmemiz var. Bu nedenle seçilmeme itiraz ediyor" dedi.

Bu yaklaşımı 'bel altı şeyler' olarak nitelendiren Akıncı, şöyle dedi: "Yapılan avukatlığa sığmaz. Beni cumhurbaşkanına, başbakana kadar şikayet ettiler. Borcunu ödemek istemeyen eski bir müvekkilin şikayetleri ile meydana gelen olaylardır bu. Ben bu davadan aklanacağıma inanıyorum. Daha önce de 3 defa takipsizlik kararı verildi hakkımda. Bizi yıldırmak için yapılan bir işlemdir bu."


Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA)