Geçtiğimiz Ağustos ayında, HSYK ile Adalet Bakanlığı arasında krize neden olan unvanlı hakim ve savcıların atama kararnamesi işlemleri geçen hafta bitirilmiş ve 190 hakim ve savcının ataması yapılmıştı. Kararnameye göre, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner Adana'ya düze savcı olarak atanmış, "Ergenekon" davasında görevli hakim ve savcılar ise yerinde kalmıştı.

Bunun üzerine, geçtiğimiz hafta ataması yapılan hakim ve savcılara, yeni görevlerine ilişkin tebligatlar yapıldı. Tebligattan önce sağlık raporu alan hakim ve savcıların dışındaki yargı mensupları, 15 gün içerisinde görev yerlerine gidecek.

Öte yandan, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısıyken Adana'ya düz savcı olarak atanan İlhan Cihaner atama kararına itiraz etmişti. Cihaner'in avukatı Turgut Kazan, müvekkili Cihaner'in atamasının "bağımsızlık, yasal ve anayasal kurallara aykırı" olarak gerçekleştirildiğini savunmuş ve bu gerekçeyle HSYK'ye atama işleminin yeniden görüşülmesi için başvuruda bulunduğunu açıklamıştı.

Atanmasıyla ilgi gerekli tebligatın eline ulaşmasının ardından Cihaner de 15 gün içinde yeni görevine başlayacak. Kurul'un Cihaner'in itirazı üzerine vereceği karar ise merak konusu olmaya devam ediyor.






ANKA