5 Nisan Avukatlar Gününde, avukatların katılımı ile İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu bir anma töreni düzenlendi. Anma töreninde Av. Ersin Arslan’ın ailesi de bulundu.

Törende konuşan Baro Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Av. Ersin Arslan’ın adının yaşatılmasının önemine değinerek, bir vefa duygusunun sergilendiğini söyledi. Arslan’ın kaybından dolayı bütün avukatların duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan, bu kayıpla İstanbul Barosu'na da ateşin düştüğünü söyledi. Arslan için gösterilen dayanışmaya da teşekkür eden Durakoğlu, topluma avukatın rolünü anlatmayı sürdürmek gerektiğine işaret etti. Bu yıl 5 Nisanı Av. Ersin Arslan’a ithaf ettiklerini, kutlama yapmak yerine anma yaparak onu unutmadıklarını gösterdiğini belirtti.

Daha sonra TBB Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Özbek de “sözün bittiği yerdeyiz” diyerek başladığı konuşmasında, bu kayıptan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, sadece İstanbul Barosunun değil, tüm Baroların ve TBB’nin bu kaybın etkisinde kaldığını ve bu 5 Nisanın da bu duygularla kutlama yapılmadan geçirileceğini belirtti.