İstanbul Barosu, haciz işlemleri sırasında uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden avukat Ersin Arslan'ın isminin Bakırköy’deki hizmet binasına verilmesi kararını aldı. Ayrıca ikamet ettiği sokağa da isminin verilmesi için Esenler Belediyesine başvuruldu.

YARDIM HESABI

İstanbul Barosu, avukat Ersin Arslan'ın ailesiyle dayanışmak üzere yardım hesabı açılması için Valilik izni alındığını duyurdu.

İstanbul Barosu'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle;

Savunma Şehidimizi Unutmuyoruz, Unutturmayacağız

"İstanbul Barosu Gebze’de görevini yaparken katledilen meslektaşımız Av. Ersin Arslan için 80 Baromuz tarafından yapılan açıklama ve gazete ilanlarını takiben Türkiye ölçeğinde aynı saatte saygı duruşu yapılmış ve bugün duruşmalara mazeret sunulmuştu. Bu kez de İstanbul Barosu Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda ; meslektaşımızın ailesiyle dayanışmak üzere yardım hesabı açılması için Valilik izni alınmış ve destek için meslektaşlara duyuru yapılmıştır. Yönetim Kurulumuz, Baromuzun Bakırköy’deki hizmet binasına Av. Ersin Arslan isminin verilmesi kararı almıştır. En kısa sürede burada yapılacak anma töreni ile adının yaşatılması sağlanmış olacaktır. Ayrıca aynı amaçla ikamet ettiği sokağa da isminin verilmesi için Esenler Belediyesine başvuru ve öneri götürülmesi kararı alınmıştır. Bu elim olaydan çıkarılan ders olarak, toplumun bilgilendirilmesine dönük bilboard çalışmaları yapılacak, hacizlerde karşılaşılan benzer olaylarla ilgili olarak güvenlik bağlamında yeni düzenlemeler yapılması için girişimde bulunulacaktır."