TBB'den yapılan açıklama şöyle;

TBB AVUKAT HAKLARI MERKEZİ SALDIRGANIN EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN MERSİN BAROSU İLE BİRLİKTE HUKUKİ SÜRECİ SONUNA KADAR TAKİP EDECEKTİR.

24.06.2019 tarihinde Mersin’in, Erdemli ilçesinde icra satış işlemlerini takip eden Av. Muhteşem Tekin Turhan görevini ifa ederken Enver A. isimli saldırgan tarafından göğsünden bıçakla yaralanmıştır.

Mersin Barosu avukatları ve TBB Avukat Hakları Merkezi adına TBB AHM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Şenol Yücesoy’un katılımı ile yürütülen hukuki süreç sonucunda Av. Muhteşem Tekin Turhan’ı yaralayan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Mersin Barosu avukatları TBB AHM’nin de katılımda bulunduğu bir basın açıklamasıyla saldırı kınanmıştır.

Saldırının kabul edilemez olduğunu belirten Mersin Barosu Başkan vekili Av. Fatma Demircioğlu, "Kamu görevi yapan avukatlara yönelik sözlü, fiili, bıçaklı ve silahlı saldırıların son dönemlerde kaygı verici boyutlara ulaştığını kamuoyunun dikkatine sunarız. Yargının kurucu unsurlarından birisi olan savunma makamını temsil eden avukatlara yönelik saldırılar yargıya, savunma hakkına yapılmıştır. Bugün avukata atılan yumruk, saplanan bıçak, sıkılan her kurşun adaleti ve bağımsız yargıyı hedef almaktadır. Kimden gelirse gelsin avukatlara karşı yapılan saldırılara asla boyun eğmeyeceğiz, sessiz kalmayacağız" dedi.

Konunun takipçisi olacaklarını belirten Mersin Barosunun ilçe temsilcisi Av. Fahrettin Gürsoy da "Dün adeta ölümle yüz yüze gelen meslektaşımız ekmeği için bu işi yapıyordu. Onun da annesi, babası, çocukları kardeşleri var. Sen nasıl ekmeğin için çalışıyorsan o da yine ekmeği rızkı için çalışıyor. Bunu böyle anlayıp saygı göstermek gerek. Eylemi gerçekleştiren failin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz, konunun takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

Yaralanan meslektaşımızın sağlık durumu iyi olup, 25.06.2019 tarihinde hastaneden taburcu edilmiştir.

Saldırı sonrası yaralanan avukat meslektaşımızın kurtarılması için yoğun çaba gösteren meslektaşlarımıza, yurttaşlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

TBB Avukat Hakları Merkezi olarak Mersin Barosunun ve yaralanan meslektaşımızın yanında olduğumuzu ve saldırganın en ağır cezayı alması için hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğimizi mesleki kamuoyumuzun bilgisine sunarız.

Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi