Hatay Barosuna kayıtlı Avukat Metin Gül geçtiğimiz günlerde bir dava üzerinden arabuluculuk için gittiği davacılar tarafından tehdit ve hakarete uğradı.

Gül'ün kendisini tehdit ve hakaret eden kişiyi Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet etmesinin ardından bugün görülen davada şahıs Hatay 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 9 ay tehditten hapis cezası aldı. Hakaretten de yargılanan şahısa 3 Bin TL de idari para cezası da verildi.

Bugün Hatay 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ardından kendisini mahkeme öncesi, duruşma salonu ve mahkeme sonrasında da yalnız bırakmayan başta Hatay Baro Başkanı Av. Cihat Açıkalın olmak üzere yaklaşık 20 avukat meslektaşına teşekkür eden Av. Metin Gül, avukatlara yapılan ve yapılacak olan her türlü saldırının karışında sonuna kadar kararlı bir şekilde duracaklarını ifade etti.

Hatay Baro Başkanı Av. Cihat Açıkalın ve avukatlar daha sonra adliye içerisinde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada Avukatlara yapılacak olan her türlü saldırıda Hatay Barosu olarak en sert tepkiyi vereceklerinin altını çizdiler.

AVUKAT SADECE SİZİ TEMSİL EDER

Duruşma ile alakalı açıklama yapan Hatay Baro Başkanı Av. Cihat Açıkalın ise şu ifadeleri kullandı:

“Meslektaşlarımıza ve mesleğimize yapılacak her türlü saldırıyı hukuk zemininde en sert şekilde cevaplandıracağız. Biz istiyoruz ki mesleğimize yönelik bu saldırılar artık yargı makamlarınca da demokrasimize hukuk dünyasına yapılan saldırılar olarak kabul görsün. Ve bu saldırılar artık yargı mercilerince de yargısal kararlarla da hüküm altına alınsın. Bu saldırıları yapanlar en ağır şekilde cezalandırılsın. Türkiye’de gün geçmiyor ki meslektaşlarımıza ve mesleğimize bir saldırı olmasın. Dolayısıyla geldiğimiz nokta itibariyle biz bugün hem bu davada hem bu dava üzerinden kamuoyuna şu şekilde bir mesaj vermek istiyoruz. Avukat sizin mutsuzluğunuzun, avukat sizin işten çıkarılmanızın, avukat sizin cezalandırılmanızın sebebi değildir. Avukat sadece sizi temsil edendir. Temsil görevini ifade eder. Dolayısıyla davanın tarafı olarak görülmesini avukata husumet beslenmesini biz asla kabul etmiyoruz. Ve bundan böyle bu tür bir anlayışla karşılaştığımızda Hatay Barosu olarak en sert tepkiyi vereceğimizi kamuoyuna duyururuz.” (atayurtgazetesi.com.tr)