Midyat ilçesinde mesleki faaliyetini icra ettiği sırada Av. İdris Sevinç’e saldırarak darp eden F.C isimli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konu ile ilgili Mardin Barosunda yapılan açıklamada, “02 Haziran 2016 tarihinde, Midyat ilçesinde Baromuz üyesi Avukat İdris sevinç mesleki faaliyetini icra ettiği sırada F.C isimli şahıs tarafından saldırıya uğramış ve darp edilmiştir. Olayın duyulması üzerine Baro Başkanımız, Yönetim Kurulu üyelerimiz meslektaşlarımız Midyat ilçesinde bir araya gelmiş ve hukuki süreci sonuna kadar takip etmişlerdir.  Meslektaşımızın şikâyeti ve Baromuzun, meslektaşlarımızın hukuki girişimleri neticesinde meslektaşımızı darp eden F.C isimli şahıs Midyat Sulh Ceza Hâkimliğinin kararı ile tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Avukatlar, temsil ettikleri gerçek veya hükmi şahıslar adına hak arayan insanlar olup, asiller arasındaki ilişkinin tarafı olmadığına vurgu yapılırken açıklamanın devamında, “Yaptıkları iş, hukuk önünde, yasal sınırlarda adaletin gerçekleştirilmesine katkı sunmaktır. Avukatlar görevleri başında tıpkı hâkim, savcı meslektaşlarımız gibi adalet görevlisidir. Bu nedenle, bir meslektaşımıza, görevi sırasında yapılan herhangi bir saldırı, adalet görevlisine yapılmış bir saldırı olup, bu saldırı ile meslektaşımızdan önce adalet zarara uğratılmak istenmiştir. Bu olay özelinde, meslektaşımıza ve adalete yapılan saldırıyı tüm Mardin Barosuna ve adalet camiasına yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve saldırgan ya da saldırganları şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımız Av. İdris Sevinç’e ve meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunar, Mardin Barosu olarak, bundan sonraki süreci de yakından takip edeceğimizin bilinmesini isteriz” denildi. (Mardin Arena/Haşim Abak)

TBB'DEN KINAMA; MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Mardin Barosu mensubu meslektaşımız Avukat İdris Sevinç, 2 Haziran 2016 tarihinde Mardin’in Midyat ilçesinde mesleğini icra ettiği sırada saldırıya uğramış ve darp edilmiştir.

Hemen harekete geçen Mardin Baro Başkanımız Av. Çelebi Araz ve Yönetim Kurulu üyeleri, Avukat İdris Sevinç ile bir araya gelmiş, meslektaşımızın şikayeti ve Mardin Baromuzun hukuki girişimleri sonucunda meslektaşımızı darp eden şahıs Midyat Sulh Ceza Hâkimliği kararı ile tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Türkiye Barolar Birliği olarak, meslektaşımız Avukat İdris Sevinç’e ve Mardin Barosu Başkanımız Av. Çelebi Araz’ın şahsında Mardin Barosu mensuplarına geçmiş olsun diliyor; konunun yakın takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

hukukihaber.net