Yaşadığı sorun üzerine adliyede görevlilerle görüşen Avukat Hakan Eren, TBB Avukat Hakları Merkezi ve İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi’ne dilekçe gönderdi.

Avukat Hakan Eren, dilekçesinde “UYAP Avukat Portal'da, taraf vekili olduğumuz ceza davalarının UYAP'ta kayıtlı tüm içeriği bir süre öncesine kadar kısıtlama olmaksızın görülebiliyor idi. Bir ya da iki önceki güncelleme ile birlikte ceza davalarının görülebilir içeriği çok kısıtlanmış, duruşma tutanakları hariç gelen giden ya da taranmış evrak görülemez olmuştur” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin edindiği bilgileri ise Avukat Hakan Eren, şöyle paylaştı:

“Görüştüğümüz kalem personelleri ve yazı işleri müdürleri bu durumu doğrulamış, sisteme attıkları evrakın avukat portalda görülebilmesi için ayrı ve özel bir işlem yaptıklarını, ancak bu işlem sonrası belgenin avukat portalda görülebildiğini, işlem yapılmaz ise evrakın avukat portalda görülemeyeceğini ifade etmişlerdir. Avukatın dosya inceleme hakkını açıkça kısıtlayan bu uygulamanın kaldırılması ve güncelleme öncesi duruma yani sisteme atılan / taranan her evrakın avukat portalda doğrudan görülebilmesi durumuna dönülmesi için gerekli kurumsal girişimlerin yapılmasını diler bu vesile ile saygılarımızı sunarız.”