Sakarya Barosu’nun da dahil olduğu Türkiye’de Mülteci, Sığınmacı ve Geçici Koruma Altındaki Kişilerin Adalete Erişimlerinin Desteklenmesi Projesi (Adli Yardım Ortak Projesi) kapsamında, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) koordinesinde Mülteci Hukuku ve Uluslararası Koruma eğitimi düzenlendi. 

Uzaktan ve çevrim içi yapılan eğitime Sakarya Barosu üyesi yaklaşık 130 avukat katılarak, sertifika aldı. Sertifika alan avukatlar adli yardımda görevlendirilebilecek.

Sakarya Barosu adına projenin koordinasyonunu yürüten Sakarya Barosu CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert, eğitimin ardından değerlendirmelerde bulundu. Av. Alim Mert, bu proje ile mülteci, sığınmacı ve geçici koruma altındaki kişilere sağlanan adli yardım hizmetine erişimin arttırılması ve Avukatlık Kanunu gereğince yapılan mevcut adli yardım sisteminin mali olarak güçlendirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Ayrıca Mert, proje kapsamında yapılacak adli yardım görevlendirmelerinde bütçenin BMMYK tarafından karşılanabileceğini, bu durumun baro tarafından verilen diğer adli yardım hizmetlerinin kapasitesine de olumlu manada katkı vereceğini dile getirdi.