BU YAPILAN AVUKATLARA HAKSIZLIK 

Gaziantep Baro Başkan Vekili Avukat Melikşah Korkmaz, "Adalet Bakanlığı personelinin tamamı için aşılamalar başladı ancak adliyeye her gün giden Avukatlar için yaş dışında bir kriter getirilmedi. Avukatlara yapılan bu haksızlığı hiç bir zaman unutmayacağız. Adalet Bakanı da bir avukat ve bizleri anlaması gerekir. Hakim ve Savcılar için adliyeye kadar gelen aşı ekiplerini Avukatlar için de yönlendiremezler miydi? Aynı yere girip çıkıyoruz, aynı işi yapıyoruz ancak sağlıkta aynı muameleyi göremiyoruz. Söz konusu sağlık olduğunda birinin canı diğerininkinden kıymetli değildir. 150 bin aşı Libya’ya gönderilir fakat Adaletin gelip geçici değil kalıcı öznesi Avukata çok görülür. 150 bine yakın avukat meslektaşımın derhal aşılama kapsamına alınması gerekmektedir." dedi.

DAVA DOSYALARINDA Kİ SORUNLAR HAD SAFHADA

Korkmaz sözlerine şöyle devam etti; "Adliyede aksayan bazı hususlara da dikkat çekmek isterim. Bizler avukat olarak mağduriyetin önüne geçmeye çalıştıkça iş yoğunluğu, dosya yoğunluğu bahaneleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Düşünün bir gayrimenkulden kira geliriniz aylık 45 bin lira ve duruşmanız kiraları alamamanıza rağmen 9 ay erteleniyor, yargı kendi kendini çıkmaza sokuyor, iş yoğunluğun nedeni haline geliyor. Kirasını alamayan şirket veya vatandaş konkordato talebinde bulunuyor, bankaya, başka şirketlere ve vatandaşlara borçlarını ödemiyor, bu durumda herkesin mağduriyetine sebebiyet veriliyor. 9 ay maaş almayan bir Hakim veya Savcı veya Avukat görevini yapar mı? İşi bırakır, istifa eder."

GEREKÇELİ KARAR AYLARCA YAZILMIYOR

"Dava bitmiş kesinlik sınırının altında vatandaş parasını alacak ancak bir engelle karşılaşıyor, gerekçeli karar aylarca yazılmıyor. Hakime söylüyorsun olmuyor, memura söylüyorsun elden bir şey gelmiyor,  yasal süre 30 gündür. Bir çok mahkeme tarafından bu süre ihlal ediliyor.

Duruşmalarda bekleme süresini söylemekten dilimizde tüy bitti. Biz Avukatların başka işi yokmuş gibi saatlerce duruşma bekliyoruz. Plansız çalışmanın faturası her defasında vatandaşa, avukata kesiliyor. Dosyanıza tanık getiriyorsunuz duruşmaya işinden 1 saat izin alıp gelen tanık duruşmanın alınmamasından veya iki saat sonra alınmasından dolayı, tanığınızı dinletemiyorsunuz. Sonra yapılacak celse 2-3 ay sonrasına atılıyor. Celse kaybına sebebiyet verenlerin bizler olmadığını, vatandaş olmadığını bilakis yargılamaya yapan mahkemeler olduğunu görüyoruz" 

HAKİM-SAVCI TAYİNLERİ ADLİ TATİLDE YAPILMALI

Hakim Savcıların Tayin İşleri Adli Tatilde Yapılmalıdır; Geçen sene de bu konuda açıklama yapmıştık. Yaz kararnameleri Haziran ayı içerisinde yapılmaktadır. Tayin olan Hakim veya Savcı izin alıp tayin işlerini yapmaktadır. Yerlerine görevlendirilenler dava dosyasının esasına ilişkin bir işlem yapmamakta duruşmayı ertelemektedirler. Yaz kararnameleri adli tatilde yapılmalıdır. Ülkemizde genel düşünceye göre öğretmenlerin 3 ay tatili var denir ancak bu yanlışı düzeltmek isterim, Haziran kararnameleri ve Adli Tatil ile birlikte aslında Hakim ve Savcıların net 3 ay tatili vardır."

İKİ DEFA SEÇİM GÜNÜ ALDIK AMA...

"Gaziantep Barosu Olağan Genel Kurulunu toplamak ve seçimli genel kurulu yapmak üzere tarafımızdan iki defa seçim günü alınmıştır. Her iki seçim de son anda genelge ile engellenmiştir. Genelgeye karşı dava açılmış ancak idare mahkemesi tarafından davamız reddedilmiştir. Bu aşamada seçim tarihimizi tekrar almış bulunmaktayız. 22-23 ve 29-30 Mayıs’ta seçimleri yapmayı planlıyoruz. Baroların seçimlerini yaptığı düşünüldüğünde bir engel çıkacağını düşünmüyoruz. Baroda görev almak ve devamında çalışmak için aday olan tüm meslektaşlarıma başarılar dilerim."