Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi, Adana Barosu avukatlarından oluşan 37 katılımcıyla gerçekleşti. 48 saatlik programda katılımcılara ‘arabuluculuk hukuku, iletişim becerileri, toplantı ve müzakere yönetimi, öfke kontrolü, arabuluculuk süreci ve etik kurallar ‘ gibi teorik derslerin yanı sıra, ‘müzakere taktikleri ve arabuluculuk senaryoları’ gibi uygulamalı eğitim de verildi.

Eğitim programının sorumluluğunu üstlenen Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çeker, şu bilgileri verdi; “Hukuk Fakültesi, Adalet Bakanlığı tarafından bu eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiş olup, Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu hükümleri uyarınca arabuluculuk yapmak isteyen hukukçuların, sınava girmek ve sicile kaydolabilmek için en az 48 saatlik bir eğitim almaları zorunlu tutulmuştur. Arabuluculuk için ilk sınav 21 Eylül tarihinde yapılacak. Eğitime katılıp sertifikalarını alan katılımcılar, bu sınavda ve daha sonra yapılacak uygulama sınavında başarılı olduklarında Türkiye’nin ilk arabulucuları olacaklar. Ülkemizde yeterli sayıda arabulucu faaliyet gösterdiğinde yargının yükünün hafifleyeceği ve birçok uyuşmazlığın hızlı ve ekonomik bir şekilde çözülme imkânının ortaya çıkacağını düşünüyoruz.”

Yılda iki defa yapılacak olan arabuluculuk sınavına girebilmek için eğitime katılıp sertifika almanın zorunlu olduğu, yeni dönem arabuluculuk eğitiminin ise 27 Eylül tarihinde başlayacağı bildirildi.