Saldırganın meslektaşımız ile birlikte, araya giren bir vatandaşı da silahla yaraladığı davanın duruşmasına Türkiye Barolar Birliği (TBB) adına Genel Sekreter avukat Veli Küçük ve TÜBAKKOM Yürütme Kurulu üyesi avukat Esin Özak Sezengöz katıldı. Duruşmada Eskişehir Barosu Başkanı avukat Mustafa Elagöz ile çok sayıda avukat hazır bulundu.

Eskişehir Barosu, TBB, TÜBAKKOM ve diğer kurumların katılma talebini almadan ve söz hakkı vermeden ara kararı kuran hakim, itirazlar üzerine usule aykırı şekilde duruşma salonunun boşaltılması için polislere talimat verdi. Avukatların; bu kararın usul ve yasaya aykırı olduğu, duruşmanın intizamını bozan durumun bulunmadığı, bu keyfi uygulamayı kabul etmedikleri ve duruşma salonundan bu şekilde çıkartılamayacakları yönündeki itirazları üzerine mahkeme hakimi ve duruşma savcısı salondan ayrıldı. Salonda bulunan avukatların durumu tutanak altına aldıkları esnada mahkeme hakimi salona gelmeden yan odada duruşma yapmaksızın can güvenliği gibi akıl ve mantığa sığmayan bir gerekçeyle duruşmaların kapalı yapılmasına karar vererek duruşmayı 12 Ekim 2022 tarihine erteledi.

Duruşma çıkışında Adliye önünde çok sayıda avukatla açıklama yapılırken, TBB Genel Sekreteri avukat Veli Küçük şunları söyledi:

“Usule aykırı uygulamalarla, yargılama faaliyetinin asli ögesi olan avukatların varlığının ve beyanlarının kamu güvenliğini ihlal olarak nitelendirilmesi, vekil kısıtlaması ve kapalı yargılama kararı hukukun, adil yargılanma hakkının, hukuki dinlenilme ve adalete erişim hakkının, yargılamanın aleniyeti ve şeffaflığı ilkelerinin açık ihlalidir. Yapılan bu hukuksuz uygulamaya ve avukatı yok sayan anlayışa karşı Eskişehir Baromuzla birlikte ilgili hakim hakkında gereğinin yapılması için Hakimler Savcılar Kuruluna ve Adalet Bakanlığına derhal başvuruda bulunacağımızı ve sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarım.”