PLAJ SANDALYELİ EYLEM

Yakın zamanda inşa edilen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi binasına ilk derece mahkemelerinin de taşınmasıyla birlikte yoğunluğu artarken, hem avukatların hem de vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalması üzerine İzmir Barosu tarafından defalarca görüşme yapılmıştı. Yapılan tüm görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla İzmir Barosu tarafından BAM Binası içerisinde plaj sandalyeli eylem yapıldı.

İzmir Barosu'nun çağrısıyla baro odasının önünde toplanan avukatlar alkışlarla adliye girişine kadar yürüdü. Burada plaj sandalyelerini açarak oturan avukatlar adliyenin eksiklerinin giderilmesini istedi.

Konu ile ilgili konuşan İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, "Burası Türkiye'nin üçüncü büyük kenti İzmir'in adliyelerinden bir tanesi. Neden ihtiyaç duyduk bu eyleme diye soruyorsanız, onun da bir cevabı var. Meslektaşlarımızın bir sandalyeleri yoktu, her koridorda oturmak için ihtiyaç duyabilecekleri bir bank konulmamıştı. Yalnız meslektaşlarımız için değil aynı zamanda yurttaşlarımızın oturacağı bir bank da yok” dedi.

"KISITLI ALAN DENİLEREK AVUKATLARIN GİREMEYECEĞİ ALANLAR YARATILDI"

Bu işi sadece banka hapsetmenin doğru olmadığını ifade eden Avukat Özkan Yücel, “kısıtlı alan ile avukat arkadaşlarımızın açamadığı alanlar yaratıldı. Yalnızca bu binanın iki ucuna yerleştirdikleri ikişer tuvalete yeterli olması beklendi. Peki biz bunların çözümü için ne yaptık? Defalarca görüşmeler yaptık. Çözümü konusunda harekete geçmeye çalıştık. Bugüne kadar mümkün olmadı. Duyduk ki biz eylem planını açıkladıktan sonra, buraya sandalye sevkiyatına başlamışlar. Keşke daha önce yapsalardı" dedi.

"AVUKATLARI ADLİYELERİN MİSAFİRİ SANAN ANLAYIŞI TERKEDİN"

Avukatların, adliyelerin misafirleri olmadığını vurgulayan Avukat Özkan Yücel şöyle devam etti: “Avukatları, adliyelerin misafirleri sayan anlayışın terk edilmesi gerekir. Avukatlar adliyelerin ev sahibidir. Her gün mesai saatimizin büyük bir kısmını burada harcıyoruz. Burayı avukatlar açısından da kullanılabilir, adalete erişimi temin edecek mekanlar haline getirmek bu alanda sorumlu olan herkesin boynunun borcudur"

İzmir Barosu üyelerinin sorunlar ile ilgili kararlı olacaklarını söyleyen Avukat Yücel, "Bu sorunlar konusunda Adalet Bakanı'na bir mektup yazmıştım. Bugün kendisini de davet ettik. Herhalde kendisinin başka bir programı olduğu için katılamadı. Bizde sorunlar bitmiş değil. Kendisini burada görmek istiyoruz. Biz, savunmadan gelen gücümüzü meslektaşlarımız ile birlikte İzmir Barosu'nun değerli üyeleri ile birlikte taleplerimiz konusunda kararlı olacağız" diye konuştu.