Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile Tapu Kadastro Genel Müdür V. Mehmet Zeki Adlı arasında Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKPAS) Protokolü imzalandı.

TKGM’de düzenlenen törene TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, TBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Sabri Erdal Güngör, Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken, Birlik Müdürü İrfan Öztürk ile Tapu Kadastro Genel Müdür V. Mehmet Zeki Adlı, Genel Müdür Yardımcısı Ömer Sinan Bayçelebi, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Postacı katıldı. Protokolü TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile Tapu Kadastro Genel Müdür V. Mehmet Zeki Adlı imzaladı. Karşılıklı protokollerin tesliminin ardından tören sona erdi. 

ZAMAN KAYBI ÖNLENECEK

TKGM ile Türkiye Barolar Birliği arasında imzalanan protokol ile TAKPAS üzerinden temin edilecek tapu ve kadastro verilerinin paylaşılmasına ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi amaçlanıyor. TBB'nin TAKPAS'a entegre olmasıyla avukatların tapu kayıtlarına ulaşma dertleri bitecek. Avukatlar müvekkillerinin ve davalıların dava konusu tapuya kayıtlı bilgilerini ve icra dosyalarında gerekli olan tapu kayıt bilgilerini bir tıkla temin edebilecek. TBB'nin TAKPAS'a entegrasyonu, avukatların hem para hem zaman kaybını da önleyecek.