EMEKLİ AVUKAT

Utanç verici olay 7 Şubat günü Bakırköy Sulh Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşma sonrasında meydana geldi. Vekil olduğu duruşma sonrası tehdit ve hakarete maruz kalan avukat Sunay Arslan adliye koridorunda onlarca avukatın gözü önünde asil sıfatı ile duruşmaya katılan emekli bir avukatın tekme ve yumruklarına maruz kaldı.

İlk saldırı sonrası gözünden darbe alıp yere düşün Arslan, saldırgan avukatın tekmeleri sonrası kaburgalarından yaralandı.

Avukat Sunay Arslan’ın sosyal medya grupları üzerinden fotoğrafları paylaşması üzerine hukukçular olaya büyük tepki gösterdi. Darp olayını gerçekleştiren kişinin emekli bir avukat olması ‘avukat avukata bunu yaparsa vatandaş neler yapmaz’ dedirtti.

'MESLEKTAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

‘Adını bilmediğim onlarca meslektaşımın müdahalesi ile kurtuldum’ diyen Arslan ‘Olay anında duruşmalarını yarım bırakarak saldırıyı engelleyen, siper olan ve saldırgan avukatın kaçmasına izin vermeyen meslektaşlarıma teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Olay sonrası hukukihaber.net’e konuşan avukat Sunay Arslan ‘Hukuksuzluğun karşısında böylesi duran meslektaşlarımızın varlığı, hukukun can çekiştiği ülkemde ümit var olmamı sağladı’ dedi. Arslan ‘Güç ''zorba''nın elinde oldukça ''Hukuk var'' diyemezsiniz! Yasal başvurularımızı yaptık; hukuksuzluğun odağı nereden gelirse gelsin, kaynağı kim olursa olsun yargı önüne çıkarılacak ve gereken cezayı alması sağlanacaktır.’ ifadelerini kullandı.

BARO MÜDAHİL OLACAK

‘Yanımda yürüyen meslektaşlarıma teşekkür ediyorum’ diyen Arslan, İstanbul Barosu Kadın Hakları ve Avukat Hakları Merkezi’nin olaya müdahil olacağını bildirdiğini belirtti

hukukihaber.net olarak olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz