Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen İrfan Fidan için Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda andiçme töreni düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yüksek yargı organlarının üyeleri ve davetliler katıldı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, başkanvekilleri ve yeni üye İrfan Fidan konukları kapıda karşıladı. Kovid-19 önlemleri kapsamında gerçekleştirilen törene sınırlı sayıda davetli alındı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmasını yapan Başkan Arslan, İrfan Fidan’ı tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Törende konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, “Anayasa Mahkemesi ihlal tespit ettiğinde; ihlalin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için yapılması gerekenlere hükmetmektedir. Esasen bu durum, Mahkemenin takdiri ve tercihine bağlı bir mesele olmayıp, Kanundan ve bireysel başvurunun doğasından kaynaklanan bir zorunluluktur. Bu aşamada, ilgili kurumlara düşen görev ise ihlali ortadan kaldırmak ve benzeri ihlallerin önlenmesini sağlamak için gerekenleri yapmaktır. Bu kapsamda kural olarak mümkün olduğunca durumun eski hale getirilmesi, başka bir ifadeyle ihlalden önceki duruma dönülmesi sağlanmalıdır" dedi.

Başkan Zühtü Arslan'ın konuşmasının ardından öz geçmişi okunan yeni üye İrfan Fidan ant içti. Tören, Başkan Arslan tarafından İrfan Fidan’a kisvesinin giydirilmesiyle son buldu.