Uyuşmazlık Mahkemesinde Devir Teslim ve Burhan Üstün’ün Veda Töreni

Anayasa Mahkemesinde Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığı Devir-Teslim Töreni ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Burhan Üstün’ün emekliliğe ayrılması nedeniyle Veda Töreni gerçekleştirildi.

Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Burhan Üstün’ün 10 Ocak 2021 tarihinde emekliliğe ayrılması nedeniyle Yüce Divan Salonu’nda tören düzenlendi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında gerçekleştirilen törene Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesi ve Uyuşmazlık Mahkemesi başkanvekilleri, üyeleri ve emekli üyeler katıldı.

Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına seçilen Celal Mümtaz Akıncı, görev süresi sona eren Burhan Üstün’den görevi devraldı. Burhan Üstün, hizmetlerinden dolayı kendisine plaket sunan Akıncı’ya yeni görevinde başarılar diledi.

2010 yılından bu yana görev yaptığı Mahkeme’de çok güzel günler geçirdiğini belirten Burhan Üstün tüm Mahkeme çalışanlarına teşekkür etti.

Veda Töreni’nde yaptığı konuşmada, mahkemenin kadıya mülk olmadığını hatırlatan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan “Hepimiz için bu görevler geçicidir. Her şeyin bir sonu vardır. Her son da yeni bir başlangıçtır” diyerek Burhan Üstün’e emeklilik yaşamında sağlık ve mutluluk, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Celal Mümtaz Akıncı ve Başkanvekili Muammer Topal’a yeni görevlerinde başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Başkan Arslan, Burhan Üstün’e Onur Belgesi ve hizmetlerini simgeleyen armağanlar sundu. Personelle vedalaşan Burhan Üstün alkışlarla Mahkemeden uğurlandı.