Hukukun Üstünlüğü Platformu 2005 yılında kurulmuştur.

Platforma; Hukukçular Derneği, Hukukçular Birliği Derneği, Hukuki Araştırmalar Derneği, Hukukun Üstünlüğü Derneği, Baroda Birlik Grubu ve Tüm Hukukçular Derneği(TÜM-HUDER) doğrudan destek vermişlerdir. Diğer bir kısım derneklerinde dolaylı destekleri sağlanmıştır. 2006 yılında Av. Satılmış Şahin, 2008 yılında Av. Şadi Çarsancaklı platformun Baro Başkan Adayı olarak seçimlerine katılmışlardır. 2010 yılı Kasım ayında yapılacak olan İstanbul Barosu Seçimlerinde grubun başkan adayı Av. Satılmış Şahin’dir.


Av. Satılmış ŞAHİN;
1957 yılında Yozgat Akdağmadeni İlçesi'nin Umutlu Kasabası'nda doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Yozgat'ta tamamladı. 1982 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra Ankara’da memur olarak göreve başladı. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak tayinini Kadıköy’e aldırıp memur olarak görevini sürdürürken bir yandan da üniversite eğitimine devam etti.

Memuriyet görevi sırasında İstanbul'da tanınma fırsatı buldu. Şahin 1988 yılında Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1989 yılında ŞAHİN HUKUK BÜROSU'nu kurarak serbest avukatlık yapmaya başladı.

Satılmış Şahin önderliğindeki ŞAHİN HUKUK BÜROSU, 21 yıldır bürosundaki diğer meslektaşları ile birlikte hukuk&danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra birçok konuda uzmanlaşarak bölgesinde ve İstanbul'da önde gelen hukuk bürolarından biri oldu.

Aynı zamanda İstanbul Yozgat Kültür Dayanışma Derneği Kurucu Başkanlarından olan Şahin, Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı, okul koruma dernekleri ve çeşitli derneklerde başkanlık ve kurucu üyelik yaptı.

2004 yılında Aktif Hukuk Dergisi'nin kuruculuğunu yapan Şahin, Hukukun Üstünlüğü Platformu Baro Başkan Adayı olarak 2006 yılındaki İstanbul Barosu Baro Başkanlığı Seçimleri'ne Başkan Adayı olarak katıldı. 2010 yılında İstanbul Baro Başkanlığı’na tekrar aday oldu ve seçim çalışmaları devam etmektedir.

Halen Kadıköy'deki bürosunda avukatlık mesleğine devam eden Şahin; Tarihe, sanata, kitaplara ilgisi olan, iyi derecede tenis oynayan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Av. Satılmış Şahin'e ulaşmak için; [email protected] mail adresini kullanabilirsiniz.




YÖNETİM KURULU
Prof. Dr. Av. Cevdet YAVUZ
Av. Reşat PETEK
Av. İsrafil KAHRAMAN
Av. Fatih TAŞDEMİR
Av. Mahmut ÇELİK
Av. M. Akif AYDIN
Av. Neslihan KÖKSAL
Av. Hayel ÖZENÇ
Av. Tuğba ATEŞ
Av. İsmail DEMİR

DİSİPLİN KURULU
Prof. Dr. Av. Ahmet GÖKCEN
Av. Bilal KOLDAŞ
Av. Gülnaz Güneş AYKAŞ
Av. Hüseyin GÜNER
Av. A. Cengiz BİRAN

DENETİM KURULU
Av. Sema KILIÇ
Av. Ela DİZDAROĞLU
Av. Ali ÇANAK

Daha geniş bilgi almak için tıklayınız.


Diğer aday bilgileri için TIKLAYINIZ


Sitemizde, "İstanbul Barosu Başkan adaylarından, kimi başkan olarak görmek istersiniz" Konulu anket başlatılmıştır. Ankete katılımınızı bekleriz.


www.hukukihaber.net