BARO TARİHİNDE BİR İLK

Çanakkale Barosu 35'inci Genel Kurulu 26-27 Temmuz tarihlerinde gerçekleşti. 27 Temmuz'da yapılan Baro Başkanlığı seçimleri heyecanlı yarışa sahne oldu. Baro Başkanlığı seçimleri tarihinde ilk kez iki aday eşit sayıda oy aldı. Baro Başkanı adayları Avukat Soner Aydın ve Avukat Hande Keskin Toprak 189'ar oy aldı. Avukatlık Kanunun 56'ıncı maddesinde yer alan "Adayların aldıkları oylarda eşitlik olması halinde, meslek kıdemi fazla olan, kıdemlerin eşitliği halinde ise adayların en yaşlısı ön sırada yer alır" kararı ile yaşı büyük olan kıdemli avukat Soner Aydın Baro Başkanı seçildi.

ŞARLAN VEDA ETTİ

Çanakkale Barosu 35`inci Genel Kurulu gerçekleşti. Pandemi nedeni ile ertelenen Genel Kurul 26-27 Temmuz tarihlerinde Balıkçı 286`da yapıldı. 26 Temmuz`da Saygı Duruşu, İstiklal Marşı`nın okunması ve Genel Kurul Divan Kurulu`nun belirlenmesi ile başlayan Genel Kurul`da 4 dönem boyunca Çanakkale Barosu Başkanı olarak görev yapan Avukat Bülent Şarlan bir konuşma yaparak başkanlık görevine veda etti. Avukat Şarlan`ın konuşmasının ardından adaylar Avukat Soner Aydın, Avukat Hande Keskin Toprak ve Avukat İbrahim Cem Erbil konuşma yaparak vaatlerini sıraladılar. 

KIDEMLİ BAŞKAN

27 Temmuz Pazar günü ise yapılan Baro Başkanlık oylamasında heyecanlı bir seçim yaşandı. İlk kez 4 sandıkta yapılan seçimlerde yine bir ilk yaşanarak 2 aday eşit oy aldı. Seçim sonucunda aday Avukat İbrahim Cem 104 oy alırken, diğer adaylar Avukat Soner Aydın ve Avukat Hande Keskin Toprak 189`ar oy aldılar. İkinci kez sayılan oylarda da bir değişiklik olmazken, Avukatlık Kanunu`nun 56`ıncı maddesine atıfla yaşı büyük olan `kıdemli` avukatın Baro Başkanı olarak göreve gelmesinde karar kılındı. Yapılan seçim sonucunda Avukat Soner Aydın Yönetim Kurulu ile birlikte Baro Başkanı seçildi. (Eren Aşnaz - Atakan Alkış / Çanakkale Olay)

Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan konuşmasında “Ben Çanakkale Barosunun 9 yıla yakın başkanlığını yapmış bir isim olarak bundan sonra seçilecek Baro Başkanımızın ve Baro yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın ve baromuzun yanında olmaya her zaman devam edeceğim. Bu genel kurulun önce avukatlık mesleğine, Yargıya, Hukuk camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını, başarılı bir genel kurul sonrasında başarılı kararların alınacağı bir sürecin başlayacağını düşünüyorum.” dedi.

YENİ YÖNETİMİ VE KURULLARI BELİRLENDİ

Çanakkale Barosu 35. Genel Kurulu’nun ikinci gününde yapılan seçimler neticesinde Çanakkale Barosu’nun yeni Başkanı Av. Soner Aydın seçilirken, Baro Yönetim Kurulu Av. Erhan Kızık, Av. Pelin Turhan Erkan, Av. Sinan Koşik, Av. Eyüp Algül, Av. Selahattin Mutlu, Av. Soner Tunalı, Av. Ayşe Karakaya Şişek, Av. Şebnem Çıtak, Av. Aybüke Cebeci Bayat ve Av. Enes Çetin’den oluştu. Türkiye Barolar Birliği Delegeliği; Av. Bülent Şarlan, Av. Şerefnur Çakır Demirtaş ve Av. Adnan Güler’den oluştu. Disiplin Kurulu; Av. Ebru Değirmenci Hüsmenoğlu, Av. Şennur Tarak, Av. Filiz Karadeniz, Av. Sahra Yıldız Hıdımoğlu, Av. Emel Şahinkaya’dan oluşurken, Denetleme Kuruluna ise Av. Mehmet Akif Kuşçuoğlu, Av. Cahide Pınar Kaptan ve Av. Büşra Aksoy Erdenk seçildi.