Baro Meclisi Başkanlık Divanı’nın çağrısı üzerine  İstanbul Barosu son genel kuruluna katılan grupların temsilcileriyle, Baromuz merkez binasında 19 Nisan 2022 Salı günü saat 16.00’da bir toplantı gerçekleştirildi.

Baro Meclisi Başkanlık Divanı çağrısında önceden belirtildiği şekilde gündemin birinci maddesi gereğince, gruplar tarafından  “Baro Meclisi Yönergesi değişikliğine ilişkin hazırlanan önerilerin yer aldığı teklifler” Baro Meclisi Başkanlık Divanına sunuldu.

Ardından da Baro Meclisi Başkanı Av. Necmi Şimşek başkanlığında yapılan toplantıda, gündem gereği, “Türkiye’de Yargı ve Adalet Sisteminin Sorunları” ile “Yönerge Değişikliği ile ilgili öneriler”  tartışıldı.

YARGI BAĞIMSIZLIĞI ÇALIŞTAYI YAPILACAK

Toplantıda, Baro Meclisi Yönergesi değişikliğine ilişkin önerileri değerlendirmek üzere her gruptan birer kişinin katılımıyla bir komisyonun oluşturulması ve önerilerin değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

Baro Meclisi Başkanlık Divanınca, grupların temsilcilerinin katılımıyla “Türkiye’de Yargı Bağımsızlığı Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu bir çalıştay yapılmasına karar verildi.

İstanbul Barosu son gelen kuruluna katılan grup temsilciyle yapılan Eşgüdüm Toplantısına, Baro Meclisi Başkanı Av. Necmi Şimşek, Başkan Vekili Av. Hüseyin Karataş, Başkan Vekili  Av. Bahar Ünlüer Öztürk, Divan Kurulu Üyesi Av. Nihan Özhan Akdurucak, Divan Kurulu Üyesi Av. Elif Sena İncekara  katıldı.

Genel Kurula katılan gruplar adına ise Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu  Av. Halil İbrahim Göktürk, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi Av. Mehmet Kıvanç Can, Av. Hasan Kılıç, Av. Zeynel Temel Kangal, Avukat Hakları Grubu Av. Mustafa Gökhan Ahi, Çağdaş Avukatlar Grubu Av. Figen Erbek, Bağımsız Avukatlar Grubu Av. İshak Sadi Çarsancaklı, Av. Gülden Sönmez katıldı. İstanbul Milliyetçi Avukatlar ve Özgürlükçü Avukatlar Grubu adına ise katılan temsilci olmadı.

İstanbul Barosu Baro Meclisi Başkanlık Divanı’nın ilk Eşgüdüm Toplantısı, İstanbul Barosu çatısı altında faaliyet yürüten 7  Kurul, 17 Merkez ve 18 Komisyon Başkanı ile Baromuz merkez binasında 14 Nisan 2022 Perşembe günü yapılmıştı.