AVUKATLIK MESLEĞİNİN KUTSALLIĞINA AYKIRI

Adana Barosu, Avukatlık mesleğini küçük düşürücü ithamlar ve avukatlık mesleğinin kutsallığına aykırı şekilde diyaloglar nedeniyle Kanal D isimli özel televizyon kanalında yayınlanan “YARGI “ adlı diziyi  Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikayet ederek, kanal hakkında gerekli cezai müeyyidenin uygulanmasını, bu yöndeki yayınların durdurulmasını talep etti.

AVUKATLIĞI KÜÇÜK DÜŞÜREN İTHAMLAR

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi;

“Dizinin birçok bölümünde oyuncular arasındaki diyaloglarda Avukatlık mesleğini küçük düşüren ithamlar yapılmış ve avukatlık mesleğinin kutsallığına yakışır saygı ve güvene zarar verilmiş, Avukatların onur ve şahsiyetleri ayaklar altına alınmıştır.

'YAYINI DURDURULSUN'

Radyo ve Televizyonların kuruluş ve yayın hizmetleri hakkında kanunun 8. Maddesi, medya hizmet sağlayıcılarına; yayın hizmetlerinin insanlık onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamayacağını, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremeyeceği yönünde vecibe yüklemiştir. TV dizisi hakkında Avukatlık mesleğinin onurunu, vakarını ve kutsallığını çiğnemek konusunda hiçbir tereddüt göstermeyen dizi ve adı geçen televizyon kanalı hakkında gerekli cezai müeyyidenin uygulanmasını, bu yöndeki yayınların durdurulması talebinde bulunduk.”