05 Eylül Pazartesi günü yapılan 47. Baro Başkanları Toplantısında, 81 ilin Baro Başkanınca alınan ortak karar doğrultusunda, mevcut CMK Tarifesi ile zorunlu vekillik/müdafilik hizmetlerinin yerine getirilmesi mümkün bulunmadığından, verilen hizmetin karşılığında hakkaniyete uygun bir artış sağlanıncaya kadar yapılacak eylemlerden ilki 'yavaşlatma' yarın başlatılıyor. Yarın (13.09.2022) CMK görevlendirmeleri yavaşlatılacak.

İzmir Barosu'ndan yapılan 'yavaşlatma' açıklamasında, "Alınan kararlar kapsamında 13.09.2022 tarihinde yapılacak görevlendirmeler için talepte bulunacak kurumlar tarafından Başkanlığımıza yazılı olarak başvuru yapılması gerektiği bildirilen yazılar ilgililerine gönderilmiştir.

Bu tarihte Ocas sistemi talepte bulunabilecek kurumlara kapatılacak olup ancak ilgili kurumlarca resmi yazılı şekilde talepte bulunulması halinde görevlendirmelere devam edilecektir. Resmi yazılı talepler dışında; telefon, mail, faks gibi yöntemlerle yahut sözlü olarak yapılan taleplerde görevlendirme yapılmayacaktır." denildi.