Çankırı Barosu’nun 17. olağan kongresi ve baro başkanlık seçimi Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seçimlerde 2 aday blok liste halinde yarıştı.

Baro Başkanlık Seçiminde mevcut Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu ile Av. Mustafa Deniz hazırladıkları blok listeler ile Çankırı Barosu yeni başkanı olmak için Çankırı Barosu’na kayıtlı avukatların karşısına çıktılar.

Çankırı Barosu’nun 17. Olağan Kongresi 3 Temmuz 2021 Cumartesi günü Çankırı 100. Yıl Kültürün Merkezi saat 10.00 itibariyle 134 kayıtlı üyenin olduğu Çankırı Barosu Genel Kurulu 68 avukatın imzası ile başladı.

Pandemi nedeniyle ertelenen Baro 17. Olağan Kongresi Genel Kurul Başkanlık Divanı seçimi ile başladı. Divan Başkanlığına Av. Hüseyin Doğan Berçin içilirken divan üyeliklerine ise Av. Emine İrem Kahraman, Av. Fatma Özçelik Güleşen ve Av. Sümeyye Nur Ortatepe seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonrasında gündem maddelerine geçildi. Yönetim ve denetim faaliyet raporlarının okunarak ibraz edildi ve kabul edildi. Faaliyetleri okuyan Çankırı Barosu Başkanı Av. Erkan Köroğlu, Çankırı Barosu Genel Kurulu ve başkan seçimi pandemi nedeni ile geç yapıldığını anlattı. Çankırı Barosu olarak yapılan faaliyetleri, harcamaları, gelir ve giderleri hakkında avukatlara bilgi verdi.

Baro başkanı seçimi için mücadele eden adaylar pandemi nedeniyle adaylık konuşması yapmama kararı aldılar. Faaliyet ve denetim raporlarının okunmasının arından Çankırı Barosu’na kayıtlı avukatlar sandık başına gittiler.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Av. Erkan Köroğlu ve Av. Mustafa Deniz’in aday olduğu ve blok liste halinde çıktıkları seçim maratonunda 17. Olağan Kongre’de ki başkan seçiminde mevcut 134 üyeden 126 üye oy kullandı. Kullanılan oyların 123’ü geçerli olurken 3 oyda geçersiz sayıldı. Oyların 73’ünü alan Av. Mustafa Deniz Çankırı Barosu’nun yeni başkanı oldu. Mevcut Başkan Av. Erkan Köroğlu ise 50 oy alarak seçimin kaybeden tarafı oldu.

Gerçekleştirilen seçim sonrasında Çankırı Baro Başkanlığına seçilen Av. Mustafa Deniz, tüm arkadaşlarına teşekkür ederek, “Genç ve dinamik bir kadro ile 1,5 yıldır bu seçim için mücadele veriyoruz. Bunda da başarılı olduk. Ben bütün arkadaşlarıma yanımda oldukları için teşekkür ediyorum. Bu başarı benim başarım değil, bizim başarımız. Artık bizim politikamız, ben eksenli değil biz eksenli olacak. Çok güzel şeyler başaracağız.” Dedi.

Çankırı Baro Başkanı: Av. Mustafa Deniz

Yönetim Kurulu: Av. Ali Kedersiz, Av. Berivan Çiğdem Bilici, Av. Hüseyin Yılmaz, Av. Serbay Gider, Av. Aydın Erdoğan, Av. Evren Yücelen, Av. Bekir Demirdağ, Av. Derya Aslan Taşkıran

Barolar Birliği Delege Adayları: Av. Şerafettin Sami Yıldırım, Av. Savaş Yağcı, Av. Gamze Yaşar