Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonunda gerçekleştirilen CMK Atölye Çalışmaları, Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak ve Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş da katıldı.

Mesleğe hazırlıyor

Çalışmanın açılış konuşmasını yapan Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Hukuk Fakültesi ve Sakarya Barosu’nun artık et ve tırnak olduğunu ifade etti. Başkan Burak, “Baromuz CMK ve Adli Yardım Koordinatörlüğümüz tarafından düzenlenen ve Hukuk Fakültesi’nin de ev sahipliği yaptığı bu tür eğitimler, öğrencilerimize teorinin yanında uygulamayı da sunuyor ve öğrencilerimizi mesleğe şimdiden hazır hale getiriyor. Bu tür çalışmalar, eğitimler ve panellerin mesleğimize katkısı oldukça önem arz ediyor çünkü mesleğimiz bilgiye ve bilgi paylaşımına her zaman açık. Bu nedenle eğitimimize yoğun ilgi gösteren öğrencilerimizi kutluyorum. Onların bu ilgisi ve alakaları bizleri heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor çünkü mesleğimizin geleceği onlar” şeklinde konuştu.

Geleceğin hukukçuları

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş, öğrencilerin bu tür faaliyetlere yoğun ilgi göstermeleri sebebiyle oldukça mutlu olduğunu kaydetti. Bektaş, “Öğrencilerimizin bu tür faaliyetlere katılmaları geleceğin hukukçularını yetiştirmek adına umut veriyor. Hukuk Fakültesi öğrencilerimizi ilgi ve alakalarından dolayı kutluyorum. Sizler bizim için çok değerli ve kıymetlisiniz. Hukukçu olduğunuzun bilincindesiniz ve bunun bilinciyle de Fakültedeki derslerinize de katılımın bu şekilde yüksek olmasını diliyorum. İnşallah Sakarya Barosu ve Hukuk Fakültesi mesleğin geleceğine yönelik daha fazla faaliyet içerisinde olacaktır. Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hedefimiz bilgi seviyesini arttırmak

CMK Atölye Çalışmasını hazırlayan ve sunan, Sakarya Barosu CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert ise bu tür çalışmalarla ile hem teori hem de uygulamayı bir araya getirerek bilgi seviyesini arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Mert, “Eğitim çalışmalarımızı her ay olduğu gibi bu ayda yoğun katılımla gerçekleştirdik. Bu ay Hukuk Fakültesi öğrencilerimiz de bize katıldı. Görüyorum ki mesleğe olan heyecanları ve ilgileri yüksek bir nesil yetişiyor. Öğrencilerimizin şimdiden bu tür etkinliklere katılmaları, avukatlık mesleğinin icrası hakkında son derece önem arz ediyor” şeklinde konuştu.