Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar salonunda yapılan törene Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz , Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Miyesser Ersalan Önenli, Av. Sinem Tanrısınatapan, Av. Duygu Özgüven, Av. Nevzat Elçi, Av. Furkan Kılıç  ve Av. Timur Ortatepe, Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan ve aileler avukatlar ve sevenleri katıldılar.

Av. Veli Küçük’ün katılımcılara hitaben kutlama ve teşekkür konuşmasının ardından genç meslektaşlarımıza Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş toplu meslek yemini ettirdi.

Genç avukatlara cübbelerini ; Av. M. Turan Özer, Av. M. Ziya Yergök, Av. Yelda Aslan, Av. Badegül Bozkurt Uludağ, Av. Fikret Adamhasan, Av. Şermin Vurucubaş Adamhasan, Av. Hikmet Kazancı, Av. Duygu Özgüven, Av. Tayyar Yılmaz, Av. Kübra Mimaroğlu ve Oğuzhan Kutlubay giydirdi.

“CMK ÜCRETLERİNDEKİ ARTIŞ YETERSİZ” 

 Av. Veli Küçük, burada yaptığı konuşmada, Resmi Gazete'de yayımlanan CMK Ücret Tarifesi’nde yapılan artış oranının bekledikleri düzeyde olmadığına dikkat çekerek, görüş ve düşüncelerini paylaştı. 

“Belirlenen bu oran avukatın emeğini, çabasını yok saymak, meslektaşlarımızın hizmetlerini şekli bir unsur olarak gören olsa da olur olma da olur bakış açısından başka bir şey değildir. Tarifedeki düşük ücretler asla kabul edilemez. Avukatlık Asgari Ücret Tarifesindeki rakamlarla eşitlenmesi şarttır. Her emeğin ve çabanın değerini bulması gerekir”

Av. Veli Küçük, zorunlu müdafilik yapan meslek ödenen ücretin avukatlık asgari ücret tarifesine yapılan oranda gerçekleşmesini beklediklerini vurguladı. 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, zorunlu müdafilik alan meslektaşlarına ödenen ücretlerdeki artışın yeterli olmadığını ifade etti. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Adalet Bakanlığı’nın geçen yıl kayda değer bir artış yaptığını, bu yılki yüzde 20,23’ün avukatlık asgari ücret tarifnamesine yapılan yüzde 25’in altında kaldığını kaydetti.

“BU YARGILAMA USULÜ ÇOK KONUŞULACAK!”

Ceza yargılamasına yeni kavramlar girdiğine dikkat çeken Başkanı Av. Veli Küçük, seri ve basit yargılama usulleriyle; bazı suçlarda soruşturma esnasında iddia makamı ile şüphelinin aynı masaya oturarak dava açılmaksızın yargılama yapılmasının önünün açıldığına işaret etti.  Av. Veli Küçük, mutabakata varılması halinde kararın mahkeme tarafından onaylanarak ilam edilebileceğini anlattı. 

Bu konuyla ilişkin çekincelerini şöyle aktardı:

“Ülkemizde henüz hukuk camiamızın, demokrasi yolculuğumuzun bu düzenlemeyi kaldıracak seviyede olmadığı kanaatindeyim. Soruşturma evresinde zorunlu müdafilik kavramı düzenlemede yer almıyor. İddia makamı ile mutabakat sonrası işin resmileştirilmesi noktasında zorunlu müdafilikten bahsediliyor. İlk aşamada zorunlu müdafilik kavramı yaşama geçmeli. Yurttaşın karşısına ne çıkacağı ile ilgili sağlıklı bilgilendirme yapılarak değerlendirme ortaya çıkmalı. Adalet kavramı, bu kriterler göz önüne alınarak bilinçli bir şekilde yerine getirilmeli. Umarım, uygulamada beklediğimiz olumsuzluklar yaşanmaz.”

“KADİR EFENDİ” DOĞRU DEĞİL “

Av. Veli Küçük, HDP Eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı kitabın tiyatroya uyarlanmasıyla ilgili tartışmalara da değindi. 

Av. Veli Küçük, “Bazı siyasetçilerin bu oyunu izlemesinden kaynaklı linç girişimi ve yeni bir kutuplaştırma ve toplumsal ayrıştırma çabalarının olduğunu görüyoruz. Hakkında kesinleşmiş mahkeme hükmü bulunmayan biriyle ilgili linç girişimi kabul edilemez. Masumiyet karinesi karar kesinleşinceye kadar geçerlidir. Kültür ve sanat dediğimiz zaman insanların siyasi kimliklerini bir kenara bırakarak değerlendirme yapma zorunluluğu var” ifadelerini kullandı.

Av. Veli Küçük, Cumhurbaşkanının tiyatro oyununa giden ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır’a yönelik, “Kadir Efendi” sözlerinin birlikteliğe ihtiyaç olduğu bir dönemde kullanılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. 

“BİZLERE GÜÇ KATTILAR”

7 hukuk bürosunda, yaklaşık bir yıl süreyle stajyerliklerini tamamlayan genç meslektaşlarını tebrik eden Av. Veli Küçük, şöyle devam etti: “Genç meslektaşlarım, Adana Barosu’na, yargı ve savunma camiasına güç katacaklardır. Doğruluk, dürüstlük kurallarından, alınteri ile, hakkıyla kazanç elde etme ilkelerinden hiçbir zaman vazgeçmeyin. Sizlerin mesleğimizi bu hassasiyetle yürüteceğinize inancım tamdır. Bir yıllık süreçte bilgi ve deneyimlerini aktaran, onları mesleğe hazırlama noktasında üstatlık yapan meslektaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Av. Veli Küçük, Staj Komisyonu Koordinatörü ve Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz başta olmak üzere tüm komisyona teşekkür etti.