Danıştay'ın kuruluşunun 142. yıldönümü nedeniyle yarın Danıştay'da bir tören düzenlenecek. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayacak törende Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Avukat Bera Besler birer konuşma yapacak. Törende, Danıştay emekli mensuplarına plaket verilecek.

Danıştay Başkanı Birden'in başkanlığında Danıştay ve İdari Yargı mensuplarından oluşan bir heyet saat 14.15 de Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak ve saygı duruşunda bulunacak.

Salı günü de "Danıştay ve İdari Yargı Günü" nedeniyle bir sempozyum düzenlenecek. Danıştay Başkanı Birden'in konuşmasıyla başlayacak sempozyumda, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca "Çevre ve İnsan", Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Nüket Yılmaz Turgut, "Çevre Hakkı", Danıştay 8. Daire Üyesi Tacettin Şimşek "Çevresel Etki Değerlendirmesi", Türkiye Şişecam Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman, "Ekonomik Temelli Kararlar ve Yargı", Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Uygun "İnsan Haklarını Geliştirmede Yargının Rolü" ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu "Erklerin Ayrılığı ve Güçlen Dengesi" konulu birer konuşma yapacak.


ANKA