Denizli Barosu, 47’nci Seçimli Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. 03-04 Temmuz 2021 tarihlerinde Denizli Barosu hizmet binasında yapılan genel kurula; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile avukatlar katıldı. Korona virüs tedbirleri nedeniyle daha önce 3 kez ertelenen Denizli Barosu seçimlerinde 4 dönemdir başkanlık görevini yürüten mevcut Başkan Müjdat İlhan, Adnan Demirdöğer, Kamil Mercan ve Kerem Tahir Üzelce başkanlık için yarıştı.

“9 aydan sonra genel kurulumuzu icra edebileceğiz”

Seçim Öncesinde konuşan mevcut Başkan Müjdat İlhan; “9 aylık bir bekleme süresinden sonra olağan genel kurulumuzu icra edebileceğiz. Maalesef bu bekleme süreci tüm meslektaşlarımızı olduğu kadar bizleri de gerdi. Çünkü bahsi geçen zaman aralığında birçok seçim yapılırken baro seçimlerinin yapılmaması hem meslektaşları hem de görev ifa eden biz yönetim kurulu üyelerini sıkıntıya soktu. Seçimin yapılamamasının sebebi bizlermişiz gibi gösterilmeye çalışıldı. Tamam, insan sağlığı her şeyden önemli, önce sağlık ancak bir kısıtlama uygulanıyorsa herkese aynı şekilde uygulanması gerekiyordu. Siyasi partilerin kongrelerini yapıp, Denizli Barosu gibi birçok baronun seçimlerini yapamaması çok da şık değildi. Bizler hukukçu vakarıyla bunu da atlattık. Şimdi Denizli Barosu’na yakışan, demokratik hava gerçekleşti. Sonuçların hem Baromuza, hem Denizlimize, hem ülkemize hayırlı olsun diyorum” dedi.

“Demokrasi şöleni halinde geçiyor”

10 aylık bir adaylık sürecinin olduğunu belirten Adnan Demirdöğer; şunları söyledi: “Seçimlerin ertelenmesinin haksız ve hukuksuz olduğu, genelgelerle bu seçimlerin ertelenemeyeceği yönünde her türlü eleştirilerimizi yapmıştık. Nihayet bugün arkadaşlarımızla birlikte bu seçimi gerçekleştiriyoruz. Çok güzel bir ortam, seçimimiz bir demokrasi şöleni halinde geçiyor. Arkadaşlarımızın yoğun bir ilgisi var. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Bu seçimden çıkacak olan sonuç baromuz için hayırlısı olsun diyorum.”

“Umarım Denizli Barosu için hayırlısı olur”

10 aylık uzun bir çalışma sergilediklerini ifade eden Kerem Tahir Üzelce; “Bu çalışmanın sonunda nihayet genel kurulumuzu yapma fırsatı bulduk. Umarım Denizli Barosu için hayırlısı olur. Bizim için sandık kapanır, seçim biter ve yarın sabahtan itibaren biz Denizli Barosu’nun tüm avukatlarıyla beraber, el ele, kol kola, mesleğimizi daha da iyi yerlere getirmek adına mücadelemize devam ederiz. 10 aylık bekleme sürecimiz hakkında çok konuştuk. Siyasi partiler genel kurullarını yaparken baroların genel kurullarının yaptırılmamasının siyasi olduğunu defalarca söyledik. Maalesef baromuzda davalar açtı, bizler de mücadeleler verdik ama her şeye rağmen 10 ay beklemek zorunda kaldık. Bugün bu seçimi yapabiliyor olmamızın bile demokrasinin yeniden Denizli Barosu’nda tesis edilmesi adına çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Sandıktan Demirdöğer çıktı

2 gün süren genel kurulda üyeler sandık başına giderek, oy kullandı. Seçim sonucunda mevcut Başkan Müjdat İlhan 300, Adnan Demirdöğer 400, Kamil Mercan 5 ve Kerem Tahir Üzelce 365 oy aldı. Böylece; Demirdöğer, Denizli Barosu’nun yeni başkanı seçildi. (Denizli Gazetesi)