Edirne'de Tacettin Sivrikaya ile Ulay Pamukçu'nun aday olduğu  genel kurulda, baroya kayıtlı  524 avukat oy kullandı. Aday olmayan Baro Başkanı Alper Pınar, genel kuruldaki konuşmasında, başkanlık sürecinde yanında olanlara teşekkür etti.

Genel kurulun olağan zamanından 8 ay sonra yapılabildiğini hatırlatan Pınar, “Yeniden aday olmadığım baro başkanlığı görevimi; çok şükür tamamlayarak, genel kurulumuzun gösterdiği teveccüh ile alnım ak, başım dik bir biçimde divan başkanlığımıza devrettim. Aday olmama gerekçelerimi, 24 Temmuz 2020 tarihinde sosyal medya hesaplarımdan yaptığım geniş bir açıklama ile bildirmiştim. Görev yaptığım süreçte, gönüllere girebildi isem, kalplere ve vicdanlara dokunabildi isem benim için en büyük gurur ve onur budur. Umarım bunu başarabilmişimdir. İstemeyerek kalbini kırdığım, bir şey söyleyip de çözmemi beklerken istemeyerek unuttuğum bir meslektaşım ya da hem şehrim varsa şimdiden özür diliyorum. Haklarını helal etsinler. Benim hakkım hepsine helaldir. Dünya fani ve küçük, hayat kısa. Başkanlıklar ve makamlar geçicidir. Başkanlık dönemim boyunca, şahsıma ve baroma desteğini esirgemeyen herkese, ayırt etmeksizin şükranlarımı arz ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi. 

SİVRİKAYA: BU BİR BAYRAK YARIŞI

Adaylardan Tacettin Sivrikaya da, yönetim kurulu başkanlığının bir bayrak yarışı olduğunu dile getirdi. Sivrikaya, “Pandemi dolayısıyla genel kurulumuz 4 kez ertelendi. En sonunda 5’inci kez yapıyoruz. Kıymetli Baro başkanım Avukat Alper Pınar’ın çabalarıyla bugün toplandık. Hıfzıssıhha Kurulu’ndan karar çıktı. Çok güzel bir ortamda, açık havada demokrasi şöleni şeklinde genel kurulumuzu yapıyoruz. Dün genel kurulumuzun ilk günüydü. Geçmiş dönemimiz ibra edildi, konuşmalar yapıldı. Hava muhalefetine rağmen çok güzel bir ortamda genel kurulumuzu yaptık. Bugün de genel kurulumuzun tamamlayıcı unsuru olan seçimleri yapıyoruz. O da çok güzel bir ortamda oluyor. Tüm adaylar bir arada, hepimiz birbirimizi seven arkadaşlarız. Bu bir bayrak yarışı. Bayrağı bir önceki yönetimden alım bir sonraki yönetime devretmek üzere bir yarış içerisindeyiz. Hepimiz aynı takımın oyuncularıyız, avukatız. Her iki listede de çok değerli adaylar var. Hangi aday kazanırsa kazansın, neticede baro kazanacak. Çıkan sonuç çok güzel bir sonuç olacak” diye konuştu. 

PAMUKÇU: SESİMİZİN DAHA GÜR ÇIKMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Baro yönetimine aday olan diğer isim  Ulaş Pamukçu da, Edirne Barosu’nun sesinin daha gür çıkması gerektiğini düşündükleri için aday olduklarını belirtti. Pamukçu, “Hukuk ihtiyacı olmuş, yargının bağımsızlığı, hukuk devleti ilkeleri sadece ders kitaplarına bırakıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Biz de Edirne Barosu olarak sesimizin daha gür çıkması gerektiğini düşünüyoruz ekip arkadaşlarımla. Böyle bir yönetim anlayışını hayata geçirebilmek için aday olduk. Kendim de 2 dönemdir yönetim kurulundayım, genel sekreterlik görevin yürütüyorum. Orada biriktirdiğimiz bir kurumsal yapı, anlayış var, bunu devam ettirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLIK YARIŞININ GALİBİ SİVRİKAYA OLDU

Genel kurulda gerçekleştirilen oy kullanmanın ardından yapılan sayımda, resmi olmayan sonuçlara göre Tacettin Sivrikaya 234, Ulaş Pamukçu ise 121 oy aldı. Bu sonuçlarla Edirne Barosu'nun yeni başkanı Tacettin Sivrikaya oldu. Yönetim Kurulu üyeliklerine ise; Aydoğan Tan, Gökhan Karakoç, Deniz Kalfa Günay, Özge Kuru Tutal, Arzu Çağatay, Mete Türkay, Fatih Altun, Birce Arda, Figen Gönül ve Özben İpçi seçildi.