EKSİK ÖDEME

Avukat Mehmet Şakir Kaya, zorunlu müdafilik kapsamında yaptığı CMK görevlerine ilişkin ödemelerin eksik yapılması üzerine idare mahkemesinde iptal davası açtı.

OLMAYAN EVRAK İSTENDİ

Hukukihaber.net'e konuşan Kaya, "Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı zorunlu müdafilik kapsamında yaptığımız CMK görevlerine ilişkin ödemeleri eksik yapmaktaydı. Şöyle ki soruşturmayı kolluk, Savcılık ve Sulh Ceza Hakimliği diye 3 kısma ayırmışlardı. Bu soruşturma işlemlerine ilişkin bir ya da iki evrakın eksik olması halinde tarifede yazılı ücretin üçte biri ya da üçte ikisi ödeniyordu. Örneğin Kolluk tarafından ifadesi alınan ve hemen sonrasında serbest bırakılan şüpheli için tarifede belirtili ücretin tam olarak ödenmesi için Cumhuriyet Savcısı tarafından alınan ifade ve Sulh Ceza Hakimliğinde yapılan sorguya ilişkin tutanağın da eklenmesinin istiyorlardı. Anlaşılacağı üzere olmayan evrakları talep ediliyordu. Yapılan işlemin yasal bir dayanağının olmadığını sözlü ve yazılı olarak belirtmemize rağmen aynı uygulama devam etti." ifadelerini kullandı.

HUKUKA AYKIRI

Avukat Kaya "Yönetmeliğe aykırı yapılan bu işleme karşı İdare Mahkemesinde iptal davası açtık. Nitekim Erzurum 3. İdare Mahkemesi yapılan işlem hukuka uygun olmadığından işlemin iptaline karar verdi." dedi.

İŞTE O KARAR;