TBB Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Vergi Uyuşmazlıklarında Avukatlık ve Yargı Kararları Işığında Güncel Konular” konulu özel eğitim semineri, Ankara’da gerçekleştiriliyor.  

Açış konuşmasını Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gültekin Uzunalioğlu’nun yaptığı seminer; Av. Prof. Dr. Mustafa Akkaya, Av. Doç. Dr. Oytun Canyaş, Dr. Öğr. Gör. Ertuğrul Akçaoğlu ve Av. Zuhal Kızılot tarafından veriliyor.  

BEŞ YILDA 100 BİN MESLEKTAŞIMIZA EĞİTİM

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, katılımcılara, “Size söz veriyorum, genç kardeşlerime söz veriyorum. Sizin kuracağınız hayal ‘CMK ücretleri asgari ücrete eşitlensin’den ibaret olmayacak” diye seslendi. Feyzioğlu, “Siz gözlerinizi zirveye dikeceksiniz. O zirveye tırmandıktan sonra hangi zirveye çıkacağınızın hayalini kuracaksınız. Bu ülkenin 40-50 çoğu yabancı sermayeli bürosu hangi işleri yapıyorsa siz de aynısını yapacaksınız. Daha iyisini yapacaksınız” dedi.

Türkiye Barolar Birliği’nin, Eğitim Merkezi eliyle son beş yılda eğitim hizmeti sunduğu meslektaş sayısının yüz bini aştığını söyleyen Feyzioğlu, “Bu Eğitim Merkezimizin zirvesidir” diye konuştu.

Feyzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir ‘yüz bin’ sayımız daha var. Yüz bin sosyal yardım hizmeti vermişiz. 50 öksüz yetim evladımıza bakıyoruz.  Türkiye Barolar Birliği’nin, bazılarımızın ‘ben bu pulu neden yapıştırıyorum’ dediği o vekalet pullarıyla, haftada 1,5 milyon liraya yakın sosyal yardım yapılıyor avukatlara. Hesabımızda para birikmiyor, faizden faiz kazanmıyoruz. 65 ilde, anlaşmalı 165 hastanede hizmet veriyoruz.”

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ, TÜRKİYE’NİN BİRLİĞİDİR

Feyzioğlu, “Türkiye Barolar Birliği tüm siyasi partilerin ötesinde, dışında, üstündedir. Türkiye Barolar Birliği, Türkiye’nin birliğidir. Türkiye Barolar Birliği’nde siyasi particilik olmaz. Türkiye Barolar Birliği’nde sadece ve sadece hizmet olur” diye konuştu.   

Avukatların çok fazla sorunu olduğunu söyleyen Feyzioğlu, “Bu sorunların bir kısmını birlikte çözebiliriz. Bu sorunların bir kısmını Adalet Bakanlığı ile çözebiliriz. Bu sorunların bir kısmını yasama organı ile çözebiliriz. Bu sorunların bir kısmını, Cumhurbaşkanlığı ile çözebiliriz. Bu sorunların bir kısmını belki hiç çözemeyiz ama birbirimizi anlayabiliriz” diye konuştu.

Katılımcılara, “Sorunlarımızı anlatalım mı? Sorunların çözümlerini çözecek olanlara götürmeyelim mi? Çözmemizi istiyor musunuz?” diye soran Feyzioğlu salondan gelen destek üzerine, “Elbette Adalet Bakanlığı ile elbette Cumhurbaşkanlığı ile görüşeceğim. Elbette Türkiye’deki tüm siyasi partilerle, yasama organıyla, milletin iradesiyle görüşeceğim. Sorunlarımız çözülsün diye” ifadelerini kullandı.

HUKUKTA DEVLET YETERLİLİK SINAVI

Feyzioğlu, hukukta yeterlilik sınavına ilişkin şöyle bilgi verdi:  

“Avukatlık sınavını, hukukta yeterlilik sınavı olarak getirmek üzerindeyiz. YÖK Başkanı, Yargıtay Başkanı ile iki yıldır yoğun bir görüşme içindeyiz. Adalet Bakanlığıyla iyi bir diyalog içindeyiz. Yakında uzlaşabildiğimiz şu noktada, büyük bir müjdeyi inşallah veririz: Hukukta devlet yeterlilik sınavı.

Beş sene sonra 83 bin 200 hukuk fakültesi öğrencisinin en az 75 bini avukat olarak gelecek. Bunu çözmemiz lazım. Onlar için de, bu meslek için de, bu ülke içinde çözmemiz lazım. Hukuk fakültelerinin kalitesini ancak hukuk fakültesi mezunlarının ölçme değerlendirmeye tabi tutulmasıyla çözebiliriz. Başka yolu yok bunun. Dünya da bilinen başka yolu da yok. Adalet Bakanı, Yargıtay Başkanı, YÖK Başkanı kararlı, biz karlıyız.”

“Bu makamlar size hizmet etmeye adanmış makamlar olmak zorundadır” diyen Feyzioğlu, meslek içi eğitimlerin tamamına yakınının videolarının TBB TV’de Türkiye’nin her yerinden izlenir hale geldiğini kaydederek, aynı zamanda binlerce e-yayının ücretsiz olarak hizmete açık olduğunu söyledi.

Feyzioğlu katılımcılara, “SYDF’ye eşlerinizi ve çocuklarınızı kaydettirmediyseniz, kaydettirin. Çünkü Türkiye Barolar Birliği bir meslek örgütü olarak dünyada emsali olmayan sağlık hizmetini avukatlara, eşlerine ve çocuklarına vermekte” dedi.

Görüntüle

Görüntüle