Danıştay üyesi Kadir Özkaya, Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine seçildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından Özkaya'yı, Anayasa Mahkemesi üyeliğine getirdi.

Anayasa Mahkemesi'nin Danıştay kontenjanından üyesi Ayla Perktaş’ın emekliye ayrılmasıyla boşalacak üyelik için yapılan atamada Erdoğan, Danıştay üyesi Kadir Özkaya’yı atadı. Anayasa Mahkemesi üyeliği için Danıştay Genel Kurulu’nda yapılan seçim sonucunda, Kadir Özkaya 54, İbrahim Berberoğlu 35, Ülkü Erbük de 28 oy almıştı.

Kadir Özkaya (d. 1963, Tarsus)

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1985 yılında mezun oldu. 2002 yılında Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Uzmanlık Programını bitirdi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde memurluk, Tarım Kredi Kooperatifleri'nde kontrolörlük görevlerinde bulundu. 1991'de başladığı İdari Yargı Hakimlik Stajını tamamladıktan sonra, 1993'te Danıştay tetkik hakimi olarak atandı. 2005 yılına kadar bu görevini sürdürdü ve Ekim 2005'te Anayasa Mahkemesi Raportörlüğü'ne atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.