Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu, Kocaeli Barosu’nu ziyaret etti. Ziyarette Feyzioğlu’nu Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, karşıladı. Candemir, Feyzioğlu’na çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaret sonrasında basın mensuplarıyla da bir araya gelen Metin Feyzioğlu önemli açıklamalar yaptı. 

"Yetkin hukukçuları yetiştirmenin zamanı gelmiştir” 

Açıklamaları sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, “Bugünkü bütün ekonomik sıkıntıları aşacağız. Hiçbir sıkıntı aşılmaz, hiçbir sorun da aşılmaz değildir. Gazinin de dediği gibi, umutsuzluk yoktur umutsuz insanlar vardır. Biz umutsuz insanlardan olmadık. Umudumuzun zorlandığı anda inancımızı umut yaptık ve onunla yürüdük. Türkiye’nin bugünkü ekonomik sıkıntısının arkasında çok bariz ülkemizin hukuk sistemine yerli ve yabancı yatırımcıların duyduğu güven eksikliğidir. Kalıcı yatırımlar, ileri teknoloji yatırımlar için Türkiye’nin güvenilir hukuk sistemini el birliği ile yapmanın zamanı gelmiştir. Bu hukuk sistemini taşıyacak yetkin hukukçuları yetiştirmenin zamanı gelmiştir” dedi. 

“Mücadelemiz, vatanımıza namus borcumuzdur” 

Türkiye’yi hedef alan her türlü tehdidin karşısında olduklarını dile getiren Feyzioğlu, “Bazıları ‘Düşmanımın düşmanı düşmanımdır’ sözünden yola çıkarak iktidar ve devleti birbirine karıştırmasın. Bizim için siyasi partiler ayrıdır. Siyasi partilerden oluşan iktidarlar ayrıdır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ayrıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hedef alan, şah damarına çöken tüm yasa dışı örgütleri bile ki Türkiye Barolar Birliği’nin can düşmanıdır. O yüzden bu örgütlerle son nefesimize kadar mücadelemiz, vatanımıza namus borcumuzdur” şeklide konuştu.