Borçlunun, doğrudan Avukat Okan Yüce'yi saldırdığı, yere düşen avukatın kafasını hedef alarak tekmeler attığı, Yüce'nin kısa bir süre bilincini yitirdiği bildirildi. Hatay Barosu Yönetimi ve Avukat Hakları Merkezinin müdahil olduğu olayda Avukat Okan Yüce'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Saldırganın yakalandığı ve gözaltına alındığı bilgisi alındı.

Hatay Barosu Avukat Hakları Merkezi tarafından yapılan açıklamada avukatların, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 36. Maddesiyle güvence altına alınan ve Temel Hak ve Ödevlerden olan Hak arama Hürriyetinin teminatı ve savunucusu konumunda olduklarının altını çizdi.

Avukatların, yargının üç önemli sacayağından birinin temsilcileri olarak, vatandaşların adalete olan güveninin korunmasında büyük rol oynadığına değinilen açıklamada “Zira Avukatlar, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder. Avukatlar, toplumun hak arama yolunda onları temsil etmenin yanı sıra hukukun yok sayıldığı, hukukun üstünlüğünün benimsenmediği durumlarda hukukun bekçileri olarak da görev yapmaktadır. Avukatlık Mesleği hem Toplum açısından hem de Hukukun üstünlüğünün tesisi, Adaletin tecellisi açısından önemli bir konuma sahiptir.

Haciz işlemi gerçekleştirdiği sırada Meslektaşımız Av. Okan Yüce bilincini yitirmesine sebep olacak derecede darp edilmişlerdir. Hatay Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak yapılan bu saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı, faillerin hakkettikleri en ağır cezayı almaları için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bildiririz." denildi.

Hatay Barosu'ndan yapılan basın açıklaması şöyle;

BASIN AÇIKLAMASI

Avukatlık mesleği tarihin en eski mesleklerinden biri olup eski Yunan döneminden başlayan kadim ve köklü bir meslektir.

Avukatlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 36. Maddesiyle güvence altına alınan ve Temel Hak ve Ödevlerden olan Hak arama Hürriyetinin teminatı ve savunucusu konumundadır.

Avukatlar, yargının üç önemli sacayağından birinin temsilcileri olarak, vatandaşların adalete olan güveninin korunmasında büyük rol oynamaktadırlar. Zira Avukatlar, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder.

Avukatlar, Toplumun Hak arama yolunda onları temsil etmenin yanı sıra Hukukun yok sayıldığı, Hukukun üstünlüğünün benimsenmediği durumlarda hukukun bekçileri olarak da görev yapmaktadırlar.

Avukatlık Mesleği hem Toplum açısından hem de Hukukun üstünlüğünün tesisi, Adaletin tecellisi açısından önemli bir konuma sahiptir.

Avukatlar Vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında bir temsilcidir. Asla sebebi değildir.

Avukatların temsil görevlerinin icrasının engellenmesi, Adaletin Tecellisinin engellenmesidir. Ve Avukatların temsil görevlerini yerine getirdiği esnada Darp edilmesi, esasen Hukuk sistemine vurulan bir Darbedir.

Daha önce de belirttiğimiz gibi Borçlarınızın veya sorunlarınızın sebebi Avukat değildir.

Dolayısıyla 16.07.2021 Tarihinde İskenderun ilçesinde bir meslektaşımızın yerine Tevkilen haciz işlemi gerçekleştirdiği sırada Meslektaşımız Av. Okan Yüce bilincini yitirmesine sebep olacak derecede darp edilmişlerdir. Hatay Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak yapılan bu saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı, faillerin hakkettikleri en ağır cezayı almaları için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bildiririz.

Biz bu olay vesilesiyle buradan bir kez daha sesleniyoruz;

SAVUNMA SUSARSA VATANDAŞIN NEFESİ KESİLİR…

HATAY BAROSU AVUKAT HAKLARI MERKEZİ